HiPhi X

Denne elbilen stjal showet

Den er supertøff å på se på, har krefter som en Tesla, tar deg over 600 kilometer før batteriet er tomt og kommer i salg over nyttår.

MYSTISK: Få hadde hørt om HiPhi X før den dukket opp på bilutstillingen i Beijing før jul og stjal showet fra det andre utstillerne. Foto: Human Horizon
MYSTISK: Få hadde hørt om HiPhi X før den dukket opp på bilutstillingen i Beijing før jul og stjal showet fra det andre utstillerne. Foto: Human Horizon Vis mer
Publisert

I året som gikk ble stort sett alt av store bilutstillinger i verden avlyst. Tvert imot hva alle hadde trodd, gikk den store utstillingen i Beijing av stabelen som planlagt. Dette er utstillingsvinduet for kinesisk bilindustri som allerede er godt på vei til å erobre verden – ikke minst med sine elektriske biler.

I salg før sommeren

Den store stjernen på showet før jul ble denne elektriske SUV-en , HiPhi X, som tar mål av seg til å stjele kunder fra Tesla Model X og andre store SUV-er. Få hadde hørt om HiPhi X før den plutselig dukket opp på utstillingen i Beijing. Likevel har de første såkalte førserie-bilene allerede rullet av samlebåndet på fabrikken i Yancheng i Kina.

Grunnlegger og sjef for firmaet Human Horizon, som har utviklet bilen, er Ding Lei. Han forteller at de første bilene kommer i vanlig salg før sommeren. Etter alt å dømme blir de første bilene bygget for det kinesiske markedet.

Lang rekkevidde

HiPhi X er en SUV i luksusklassen og kommer både med fire og seks seter. Den er 25 centimeter lenger enn en Volvo XC90 og veien 2,4 tonn. Batteripakken på 97 kWt, noe som ifølge fabrikken skal holde til en rekkevidde på 630 kilometer etter den kinesiske NEDC kjøresyklusen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer