Test av familiebiler og sikkerhet

Denne familiebilen er sikrest

Det svenske forsikringsselskapet Folksam har gjennomført en sikkerhetstest på en rekke familiebiler.

SIKKERHETSBELTE: Forsikringsselskapet Folksam har testet hvilken familiebil som er sikrest for barn. Foto: Aleksey Korchemkin / Shutterstock / NTB
SIKKERHETSBELTE: Forsikringsselskapet Folksam har testet hvilken familiebil som er sikrest for barn. Foto: Aleksey Korchemkin / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet Folksam har, med utgangspunkt i rapporten «Hvor sikker er bilen?», vurdert hvilken familiebil som er sikrest for barn.

De har gransket hvilket sikkerhetsutstyr som finnes i baksetet på 177 familiebiler.

Trafikksikkerhetsforsker hos Folksam, Anders Ydenius, forteller i pressemeldingen at de spesielt har sett på utvalgte sikkerhetsfunksjoner i baksetet:

  1. Beltepåminnelse
  2. Beltestrammere
  3. Beltekraftbegrenser
  4. Sidekollisjonsgardin
  5. Integrert forovervendt barnesete

Testvinneren

Testen viser at modellen Volvo V90/S90 med produksjonsår 2016 og oppover er den eneste modellen som har samtlige sikkerhetssystemer som standard i baksetet.

Det er den eneste bilen som får 3* (toppkarakter) i testen til Folksam, og kommer dermed best ut av den store granskningen.

Stor utvikling

Granskningen er gjort på familiebiler i ulike størrelser. Mens mange av småbilene får karakteren 1 og 2, er det fem småbiler som får karakteren 3:

  • Audi A1 med produksjonsår 2019 og oppover
  • Honda Jazz med produksjonsår 2020 og oppover
  • Nissan Micra med produksjonsår 2017 og oppover
  • Peugeot 2008 med produksjonsår 2019 og oppover
  • Seat Ibiza med produksjonsår 2017 og oppover

Det er også verdt å merke seg at Honda Jazz med produksjonsår 2015-2020 har fått karakter 1 i testen. Dermed har Honda Jazz med produksjonsår 2020 blitt mye sikrere for dem i baksetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer