Denne har vært på Nordpolen

Arctic Trucks har i hovedsak spesialisert på Toyota Hilux og Toyota Land Cruiser. Tøffe biler blir rett og slett enda tøffere.

Denne har vært på Nordpolen
Publisert
Sist oppdatert

Som man kan se på bildene har vi denne gangen vært på kjøretur i dyp snø, og testbilen er ikke noe hva som helst. Dette er en kjendis! Dette er bilen Jeremy Clarkson og James May fra Topgear kjørte til magnetisk nordpol (78,18 grader nord og befinner seg i Kanada. Geografisk nordpol er mer kjent som 90 grader nord), i konkurranse med sistemann i trekløveret, Richard Hammond, som på samme tur måtte klare seg med hunder og slede.

De som har sett denne Topgear-episoden husker også kanskje dosetet montert bak på tilhengerfestet, inntak av Gin Tonic bak rattet, mye slit og ellevill kjøring.

Modifisert, svært modifisert

Bilen som er brukt er en Toyota Hilux 3.0 D-4D med 3-liters dieselmotor, 171 hestekrefter, 360 newtonmeter og automatgir. Utover dette er den modifisert på en rekke punkter for å klare strabasene. Den har 38-tommers dekk med pigger, fjærer og dempere tilpasset dette, lavere utveksling, luftdrevet differensialsperre, høyere bakkeklaring og beskyttelsesplater under i tykk aluminium.

Dekkspreng

Ved snøkjøring er det fort gjort å få felgslipp slik at det blir umulig å fylle dekket med luft. Da må dekket sprenges på plass på felgen! Dette skjer ved at man fyller dekker med lightergass i passende mengde. Etter dette tenner man på. Eksplosjonen får dekket på plass igjen slik at du kan fylle opp igjen med luft. Skal du prøve selv: Se opp for stikkflammene!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer