Gudbrandsdalen

Denne hytteturen koster deg 829 kroner ... i bompenger

Mange fra Oslo-området legger turen oppover Gudbrandsdalen i høstferien. Vel hjemme venter et bompengesjokk på 829 kroner. Og dyrere skal det bli.

SNART 1000 KRONER: Nye E6 gjennom Gudbrandsdalen blir rask og sikker, men dyr. I dag koster det deg 829 kroner å kjøre fra Sandvika til Otta og tilbake. Når nye E6 mellom Moelv og Øyer åpner i 2025, kan prisen bli over 1000 kroner. Foto: Rune Korsvoll
SNART 1000 KRONER: Nye E6 gjennom Gudbrandsdalen blir rask og sikker, men dyr. I dag koster det deg 829 kroner å kjøre fra Sandvika til Otta og tilbake. Når nye E6 mellom Moelv og Øyer åpner i 2025, kan prisen bli over 1000 kroner. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langs E6 i Gudbrandsdalen har betalingsbommene dukket opp som paddehatter de siste årene. Kjører du fra Sandvika utenfor Oslo til hytta på Otta - en strekning på 300 kilometer – må du nå passere 18 bommer.

Vi sjekket hva det koster en familie som dro på høstferie fredag og skal hjem kommende fredag å kjøre denne strekningen.

Prisen er ifølge Fjellinjens bompengekalkulator 406 kroner oppover til Otta og 423 kroner hjem igjen. Til sammen 829 kroner dersom du kjører en dieselbil og ikke har bombrikke.

Norges største hytteområde

Trøsten er kanskje at det er penger å spare på å montere en bombrikke. Da slipper familien unna med 585 kroner. Blant annet blir passeringen i et par av Oslo-bommene gratis.

Dersom turen fra Sandvika stopper på Sjusjøen ved Lillehammer, koster det familien «bare» 554 kroner i bompenger. Ringsaker, der Sjusjøen og flere andre populære turområdet ligger, er Norges største hyttekommune. Mange kjører dit ofte, ikke bare i ferier, men også på helgeturer. Bompengene blir derfor en stor kostnad.

Flere bommer kommer

På store deler av strekningen er veien nybygd og fin. Det er Nye Veier som har fått jobben med å bygge 86 kilometer firefelts motorvei fra Kolomoen (avkjøringen til Trysil) til Øyer 1. juli åpnet den nyeste strekningen forbi Hamar. I desember åpner nye 13 kilometer mellom Brumunddal og Moelv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer