På Finn.no

Denne «jukse-annonsen» er mest sett

Denne annonsen for en brukt Koenigsegg er den mest sette på Finn i år. Målet er ikke å få solgt bilen. Målet er å skaffe bilfirmaet gratis reklame.

BIL TIL 15 MILLIONER: Det er bygget bare et fåtall av Koenigsegg CCXR. Prisen på 15 millioner er det du må ut med for en slik bil, men denne som står til salgs i Oslo er egentlig ikke til salgs.
BIL TIL 15 MILLIONER: Det er bygget bare et fåtall av Koenigsegg CCXR. Prisen på 15 millioner er det du må ut med for en slik bil, men denne som står til salgs i Oslo er egentlig ikke til salgs. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I underkant av 500 000 personer har vært inne og sett på annonsen for denne åtte år gamle superbilen Koenigsegg CCXR. Den er kjørt 46 000 kilometer, tilhører eieren av bilforhandleren Medhus i Oslo og står til salgs for 15 millioner kroner. Det er bygget bare 18 eksemplarer av denne bilen i verden, og prisen er det du må betale for en slik bil også i USA.

Bil til 15 millioner

Målet med annonsen på Finn er imidlertid ikke å få solgt bilen, innrømmer salgsleder i firmaet Carl Fredrick Wennersten. Hvis det da ikke tilfeldigvis skulle dukke opp en kjøper som vil by godt over 15 millioner kroner.

- For et lite firma som vårt gir en slik annonse svært mange liker-klikk og er veldig god reklame. Og dette får vi for bare 300 kroner på Finn. Dette er en bil som kostet rundt åtte millioner kroner ny og som bare vil fortsette å stige i verdi. Jeg regner med at sjefen ikke kommer til å selge bilen, dersom det ikke skulle komme noen som tilbyr godt over den summen som bilen ligger ute for, sier Wennersten til Dinside.

DIESL MEST POPULÆRT: Dieselbiler er det som selger raskest når de legges ut på Finn, konstaterer Eirik Håstein i Finn Bil. Foto: Finn.no
DIESL MEST POPULÆRT: Dieselbiler er det som selger raskest når de legges ut på Finn, konstaterer Eirik Håstein i Finn Bil. Foto: Finn.no Vis mer

VW mest solgt

De mest solgte bilmerkene på finn første halvår i år er imidlertid i helt andre prisklasser. Mest populær er Volkswagen, fulgt av Nissan og BMW. Volkswagen Golf og Passat er de mest populære modellene.

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid at bilene som er klart mest populære å kjøpe brukt på Finn, er de med dieselmotor. I en tid hvor diesel er blitt et skjellsord i miljødebatten, er det fortsatt mange som ønsker seg en brukt dieselbil.

Diesel selger best

Eirik Håstein i Finn motor forklarer:

- Dieselbiler har vært mer populært i år enn i fjor viser tallene på tiden det tar å selge. De siste månedene har det i snitt tatt 21 dager å selge en brukt bil på Finn. Skal du selge en dieselbil så tar det kun 19 dager. Til sammenligning tar det i gjennomsnitt 25 dager å selge en elbil.

At «spikertelt» er et mer populært søkeord enn «elbil», overrasker mange. Men slik har det vært første halvår i år. Aller mest populært er «campingvogn». Foto: proff-camp
At «spikertelt» er et mer populært søkeord enn «elbil», overrasker mange. Men slik har det vært første halvår i år. Aller mest populært er «campingvogn». Foto: proff-camp Vis mer

- Ellers viser tallene våre at det går raskere å selge en brukt bil i år enn det gjorde i fjor, forteller Håstein, som legger til at det er mange som bruker mye tid på Finn for å drømme seg bort. Derfor er det også forskjell på hvilke annonser folk er inne og titter på og hva slags biler som faktisk blir solgt.

Det forklarer også det høye antall visninger på annonsen for Koenigsegg CCXR.

Mest solgte bilmerker på FINN bil første halvår

1. Volkswagen

2. Nissan

3. BMW

4. Mitsubishi

5. Toyota

6. Audi

7. Mercedes-Benz

8. Skoda

9. Volvo 1

10. Ford

Kilde: finn.no

Campingvogn og spikertelt

Ser vi på nybilsalget i Norge, som nå om dagen stort sett er elektriske biler, skulle man kanskje tro at «elbil» er det mest populære søkeordet på Finn om dagen. Slik er det ikke.

Første halvår var det «campingvogn» og «bobil», fulgt av «cabriolet» som var mest søkt. Vi må helt ned på tiendeplass for å finne «elbil». Folk er mer nysgjerrige på både «pickup» og «spikertelt» før elbil.

Mest brukte søkeord på FINN bil første halvår:

1. Campingvogn

2. Bobil

3. cabriolet

4. veteranbiler

5. bobiler

6. amg

7. bil

8. spikertelt

9. pickup

10. elbil

Kilde: finn.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer