Denne kan du faktisk kjøpe på Finn

På den internettbasert markedsplassen finn.no ligger det i skrivende stund snaut 50.000 biler til salgs. Noen er litt kulere enn andre. Vi har plukket ut de fem dyreste.

Publisert
Sist oppdatert

På tross av høye bilavgifter og en jevnt over nøktern holdning til bil blant det norske folk, har det de siste årene blitt svært mange godbiter å beskue på norske veier. Noen av dem finner naturligvis veien ut på markedet en gang i blant, og det er her de er lettest tilgjengelig for sikling og dagdrømming for de fleste av oss.

Ni biler til over tre millioner

Et kjapt søk på biler priset til over tre millioner kroner gir ni treff. Dersom vi plukker vekk dobbelteksemplarene av Mercedes-Benz SLR og Lamborghini Gallardo Superleggera, står vi igjen med syv stykker, den dyreste til vanvittige 9.650.000 kroner.

1.Ferrari Enzo

Men vinneren av denne lett absurde kåringen kan forsvare sin pris. Den heter nemlig Ferrari Enzo, en utrolig bil som det bare ble produsert 349 eksemplarer av. Når vi tillegg vet at en håndfull av disse allerede er vraket, og at man minimum måtte være trofast Ferrarikunde gjennom mange år for å få kjøpe en ny, skjønner man at dette er supereksklusive saker.

Motoren er turtallsglad V12’er med hele 660 hestekrefter. 0-100 går på 3,65 skunder og toppfarten ligger på den rette siden av 350 kilometer i timen. Enzo er en ren maktdemonstrasjon fra Ferrari og trolig blant de heftigste sportsbilene som noen gang er lagd og tillatt for gatebruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer