Slutt for Volvo V40

Denne kan ta over for Volvos billigste bil

I august stopper Volvo produksjonen av V40. Trolig blir arvtakeren en crossover som dette.

CROSSOVER: Foreløpig er ingenting bekreftet, men etterfølgeren til Volvo V40 blir trolig lik denne konseptbilen, som Volvo viste for tre år siden. Foto: Volvo
CROSSOVER: Foreløpig er ingenting bekreftet, men etterfølgeren til Volvo V40 blir trolig lik denne konseptbilen, som Volvo viste for tre år siden. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Volvos minste og rimeligste bil har mange venner i Norge. Ikke minst har V40 vært et forbilde i klassen når det gjelder sikkerhet, men nå er den blitt for gammel.

Dette er den siste bilen i Volvos modellprogram som er bygget på teknologi som ble utviklet sammen med Ford. I tillegg har den verken et ladbart hybrid-drivverk eller mulighet for å bli en ren elektrisk bil. Dermed har den heller ingen framtid hos Volvo.

Vil ikke bekrefte

Ifølge PR- og kommunikasjons-manager Erik Trosby i Volvo Norge blir det trolig et lite restlager tilgjengelig etter produksjonsstoppen i august.

- I fjor solgte vi 879 V40 i Norge. Selv om produksjonen stopper i andre halvår, kan det fortsatt være forhandlere som har biler tilgjengelig i sine butikker, forteller han til Dinside.

Om det kommer en etterfølger, eller når den eventuelt kommer, ønsker ikke Trosby å si noe om.

- Vi kan ikke bekrefte om det kommer en modell som direkte erstatter V40, sier han.

- XC40 er inntil videre eneste bil i 40-serien og Volvo satser tungt på denne bilen. Vi ser at SUV-segmentet er i stor vekst, både i Norge og globalt. XC40 kan bestilles som ladbar hybrid i Norge nå og vil bli lansert som Volvos første helelektriske bil senere i år, fortsetter Trosby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer