Denne kjører ikke på fotgjengere

Volvo pusher grenser og totalvisjonen er at det til slutt skal være umulig å krasje!

Pedestrian detection test drivein Copenhagen Foto: BLR Fotograferna AB
Pedestrian detection test drivein Copenhagen Foto: BLR Fotograferna AB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo jobber nå med ny og revolusjonerende sikkerhetsteknologi som skal lanseres på nesten generasjon S60. S60 kommer på markedet neste år og vil kunne leveres med et nytt system som registrerer om det er fotgjengere foran bilen, og om nødvendig, bremse selv hvis ikke sjåføren henger med. Dette er en videreutvikling av systemet i dag som heter City Safety og som hindrer at du kjører på bilen foran deg.

Volvo har jobbet med teknologi med fotgjengerregistrering i 10 år og nå kommer det altså på markedet. Systemet heter Kollisjonsvarsling med automatisk bremsing og fotgjengerregistrering (Pedestrian Detection).

Kjørt langt

- Faktorer som trafikkadferd, veiforhold og klima må tas i betraktning i utformingen av det endelige systemet. Totalt har vi samlet inn mer enn 500.000 kilometer med realistiske data. Vi kan også bruke informasjonen fra disse trafikktestene til å utføre avanserte datasimuleringer, sier Thomas Broberg, sikkerhetsekspert hos Volvo.

Volvo skal med andre ord ta sjansen på å la teknologi foreta ganske dramatiske inngrep som overprøver sjåførens kontroll over bilen. Det blir spennende å teste dette - og forhåpentligvis virker det ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer