Dinside mener

Denne knappen burde alle biler ha

Øker trafikksikkerheten og gjør det enklere å slippe bøtelegging.

PRAKTISK: Land Rover har hatt denne funkjsonen på flere modeller allerede. Når kommer de andre etter? Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg dette scenariet: Du skal låne en tilhenger og er alene. Det er din plikt som sjåfør at ekvipasjen er i forskriftsmessig stand. Det gjelder blant annet at alle lys virker. Det gjelder selvsagt også tilhengeren.

Som kjent er tilhengere ofte i svært varierende forfatning. Enten fordi de brukes mye, lite, av mange og leveres tilbake med feil.

Ofte har man dultet borti noe med baklyktene i ivrig ryggemanøver, ellers har ofte kontakt subbet bakken, blitt slått i stykker eller ledningen havnet i klem, fordi dette er uvant for mange.

Derfor er det viktig å sjekke om lysene virker eller ikke. Jo mer den dekker for trekkbilen, jo viktigere.

Det er selvfølgelig mulig å gjøre det alene. Du kan sette på lys og løpe bak, nødblink og løpe bak, blinklys venstre og løpe bak, blinklys høyre og løpe bak og finne en pinne eller kosten til å ta snø med fra vinduene og kile den fast mellom bremsepedal og setet - og løpe bak.

Eller gjøre som dessverre mange andre, bare koble til ledningen, late som alt er i orden og kjøre av gårde.

Uansett er det bra timebetalt å slippe å betale boten på 2600 kroner for mangelfull belysning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer