Statsbudsjettet 2020:

Denne luksusbilen blir 160.000,- billigere!

Endringene i bilavgiftene skulle gjøre det hele nøytralt. Men en god del luksusbiler med store motorer blir veldig mye billigere!

BLIR BILLIGERE: BMW M2 Competition. Foto: BMW
BLIR BILLIGERE: BMW M2 Competition. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsbudsjettet viser at at det blir store avgiftsendringer for enkelte bilmodeller.

Selv om CO2-avgiften er justert såkalt provenynøytralt (det vil si at inntektene for staten totalt ikke endres), blir det med ny målemetode svært store endringer innbyrdes mellom bilmodellene.

Noen biler går opp 150.000 kroner i avgift, mens andre går ned tilsvarende i avgift, melder bilbransjenettstedet bilnytt.no. (Sjekk hele kalkulatoren her.)

I overgangen fra NEDC2 til WLTP som målemetode for CO2-utslipp har Finansdepartementet lyttet til bilbransjen og lagd nye innslagspunkter og satser for CO2-avgiften. Nye utslippsverdier (WLTP) i engangsavgiften for personbiler innføres såkalt provenynøytralt ved å nedjustere satser og oppjustere innslagspunkter i CO2-komponenten.

Det medfører likevel at noen bilmodeller kommer svært så heldig ut.

Spar 160.000,-

En BMW M2 Competition med 410 hester, som i dag koster rundt én million kroner, blir hele 160.000 kroner billigere. Der går avgiften ned fra 280.891 kroner til 169.609 kroner.

Så skal det sies: Da BMW lanserte BMW M2 Competition i 2018, var den basert på WLTP-typegodkjenning – inn i et avgiftssystem basert på NEDC. Da gikk den nesten 100.000 kroner opp i pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer