Fotoboks

Denne lurer du ikke

Nå testes en ny type fotoboks som kan avsløre bilister som bremser kraftig ned når de oppdager eller får et fotoboks-varsel på navigasjonsanlegget.

AVSLØRER «BREMSERNE»: De fleste moderne biler har et navigasjonsanlegg som varsler sjåføren om fotobokser. De nye boksene som nå testes ut, tar også de som bremser ned rett før boksen for å unngå bot. Avbildet er en vanlig, spansk fotoboks. Foto: Pablo Prat/Shutterstock/NTB
AVSLØRER «BREMSERNE»: De fleste moderne biler har et navigasjonsanlegg som varsler sjåføren om fotobokser. De nye boksene som nå testes ut, tar også de som bremser ned rett før boksen for å unngå bot. Avbildet er en vanlig, spansk fotoboks. Foto: Pablo Prat/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilister som kjører for fort og reduserer farten når de nærmer seg en fotoboks, er et kjent fenomen. De fleste moderne navigasjonsanlegg i bilene har innebygd en varsling som gjør det mulig å tilpasse riktig hastighet før fotoboksene.

Nå tester spanske veimyndigheter, Direccion General de Trafico, ut en ny type boks som kan avsløre bilister som bremser hardt ned rett før de kommer til fotoboksen. Systemet består av to enheter som måler farten et stykke før boksen og farten i det du passerer.

Tar de som bremser

Målet er å få ned antall ulykker på spanske landeveier, der det ofte kjøres for fort. Spanske myndigheter bruker i dag både faste og mobile kamerasystemer. Til og med fartskameraer på droner er med på å overvåke noen av de svingete fjellveiene i landet.

Flere av disse er enkle å lure med moderne varslingssystemer.

Det er for å komme dette til livs at det nye kamerasystemet testes ut. Det får med seg et større bilde av kjøringen din og ikke bare farten akkurat i det du passerer fotoboksen, og blir på en måte en miniversjon av måling av gjennomsnittsfart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer