Tesla Model S

Denne må du vente på

Tesla er i ferd med å lansere nye utgaver av Model S og Model X. Bestiller du bilen i dag kan du imidlertid ikke regne med å få den før i mars 2023.

ANSIKTSLØFTNING: De nye utgavene av Tesla Model S og X har fått en ansiktsløftning. Du må imidlertid smøre deg med tålmodighet dersom du ønsker en slik bil. Antatt leveringstidspunkt er i mars 2023. Foto: Tesla
ANSIKTSLØFTNING: De nye utgavene av Tesla Model S og X har fått en ansiktsløftning. Du må imidlertid smøre deg med tålmodighet dersom du ønsker en slik bil. Antatt leveringstidspunkt er i mars 2023. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli en god stund siden det var mulig å få kjøpt en Tesla Model S eller X. De populære bilene har vært mer eller mindre utsolgt i Norge siden starten av 2021. Planen var at de skulle erstattes av nye, oppgraderte modeller i år.

Er du på jakt etter en av de nye bilene, må du imidlertid smøre deg med tålmodighet. Ifølge Teslas amerikanske online bestillingsordning, er estimert leveringstidspunkt for Model S nå i mars 2023 dersom du bestiller i dag. Det samme gjelder for Model X.

På Tesla norske hjemmeside står det fortsatt «slutten av 2022» for begge utgavene, men dette blir trolig snart forandret.

Produksjons-problemer

Ifølge nettstedet Electrek, skal årsaken til den lange leveringstiden være problemer i kjeden av underleverandører, samt økt etterspørsel etter elektriske biler både i USA og store land i Europa. I september ble for eksempel Tesla Model 3 den mest solgte bilen i Tyskland.

Tesla har lenge vært en av produsentene som har klart å øke produksjonen til tross for disse utfordringene, men nå ser det altså ut til at også den amerikanske elbilprodusenten blir rammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer