Bare VW Golf gjør det bedre i Europa

Denne millionselgeren gjør ting som ikke er vanlig i klassen

Sjekk det interiøret i nye Renault Clio. Selvsagt er den på nett ...

ER DETTE EN SMÅBIL? Dette interiøret leder tankene mot større biler enn dem i småbilklassen, men neida, dette er nye Renault Clio - krabaten som var Europas nest mest solgte bilmodell i fjor, etter VW Golf. Foto: Renault
ER DETTE EN SMÅBIL? Dette interiøret leder tankene mot større biler enn dem i småbilklassen, men neida, dette er nye Renault Clio - krabaten som var Europas nest mest solgte bilmodell i fjor, etter VW Golf. Foto: Renault Vis mer
Publisert

For nordmenn flest vil det kanskje komme overraskende at Europas nest mest solgte bilmodell heter Renault Clio. Det er selvsagt godt hjulpet av det franske hjemmemarkedet, der den kompakte bilen har tronet på toppen av salgsstatistikkene i mange år.

Totalt er det solgt over 15 millioner av den franske småbilen.

Det har nå gått litt over seks år siden vi kjørte dagens modell, og tiden er kommet for å erstatte denne.

Femte generasjon

Det er tydelig at produsenten, som er en del av Nissan-Renault-Mitsubishi-alliansen, ikke mangler ambisjoner for den nye modellen - den femte i rekken siden 1990. Clio overtok det året stafettpinnen etter to generasjoner Renault 5, for å forlenge en småbiltradisjon som startet med lanseringen av sistnevnte i 1972.

Nye Clio er basert på en helt ny konsernplattform, CMF-B, og forteller nok mye om hva slags teknologi vi kan vente i nye kompakte modeller både fra Renault, fra Nissan og Mitsubishi.

Mindre, men romsligere

Faktisk har den krympet en anelse i forhold til forgjengeren, som langt på vei vokste seg ut av småbil-segmentet, selv om det er her den egentlig hører hjemme; det mangler to - tre desimeter opp til kompaktklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer