E18 mellom Oslo og Kristiansand

Denne nye motor­veien åpner i dag

Sparer seks minutter mellom Oslo og Kristiansand, men du må bli med å betale for det.

TVEDESTRAND-ARENDAL: I tide til fellesferien åpner den nye motorveien mellom Tvedestrand og Arendal. Med fartsgrense 110 km/t sparer du tid og kjører trafikksikkert. Prislappen er rundt 5,4 milliarder kroner. Video: Nye Veier AS Screen Story Vis mer Vis mer
Publisert

- Da vi så at det var mulig å åpne strekningen før fellesferien, ble dette et lite mål for oss. Nå skjer det altså. Vi er glade for å kunne levere trafikksikker vei til bilistene tidligere enn planlagt, sier kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Nye Veier til Dinside.

Ny og trafikksikker

Opprinnelig var åpningen av den nye veien planlagt til oktober i år. Nye Veier og AF Gruppen har imidlertid bygget raskere enn planlagt og kan sette på trafikken allerede før fellesferien tar til.

Den nybygde firefelts motorveien erstatter E18-strekningen gjennom Agderfylkene med dårligst standard. Gamleveien har 140 avkjørsler på bare 24 kilometer, mange strekninger med fartsgrense på 60 km/t og er sterkt ulykkesbelastet.

To nye bommer

Den nye veien møter trafikantene med slake kurver, atskilte kjørefelt, 24 bruer, fire doble tuneller, bare to kryss og en fartsgrense på 110 km/t. Beregnet innspart kjøretid er seks minutter.

På strekningen møter du imidlertid to bomstasjoner. Prisen en vanlig bilist uten rabattordning må punge ut med for å slippe gjennom er 44 kroner. Aust-Agder må dermed gi slipp på sitt rykte som ett av to bomfrie fylker i Norge. Prosjektet omfatter også 14 kilometer fylkesvei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer