Elbil fra Alfa Romeo

Denne skal fikse Norges-salget

Alfa Romeo skal satse på SUV-er. En helelektrisk er ventet om bare to år.

ELEKTRIFISERER: I 2021 kommer italienske Alfa Romeo med en ladbar hybrid-SUV i form av det tidligere konseptet Tonale. Året etter kommer en ren elbil, skal vi tro britiske Autocar. Foto: Alfa Romeo
ELEKTRIFISERER: I 2021 kommer italienske Alfa Romeo med en ladbar hybrid-SUV i form av det tidligere konseptet Tonale. Året etter kommer en ren elbil, skal vi tro britiske Autocar. Foto: Alfa Romeo Vis mer
Publisert

Alfa Romeo har en stor fanskare i Norge. Likevel har de bare solgt 16 biler her til lands, i løpet av årets fem første måneder.

Pila har ikke akkurat pekt oppover, for bilene med registreringsskiltet plassert skeivt foran på venstresida. Nå melder imidlertid britiske Autocar nyheten som kan snu den negative trenden for det italienske design-bilmerket.

Tabellforklaring: Antall nyregistrerte biler i 2020 er fra perioden januar-mai, mens de resterende årene er hele kalenderår. En elektrisk SUV vil nok hjelpe betraktelig på at relativt stusselig Alfa Romeo-salg i Norge. Kilde: OFV

Elektrifiserer

Alfa Romeo jobber nemlig med en ny elektrisk SUV. Det dreier seg om en liten tass på størrelse med Audi Q2, som skal være på plass om to år - altså innen 2022.

Q2, som er Audis minste SUV, er 419 cm lang, 179 cm bred og 151 cm høy. Akselavstanden er 260 cm. Dermed er det heller ikke snakk om en stor elektrisk familiebil fra Alfa Romeo.

I 2021 lanseres dessuten den ladbare hybriden Alfa Romeo Tonale, en mellomstor SUV, som sammen med modellene Giulia, Stelvio og den hittil navnløse el-SUV-en vil komplettere porteføljen. Samtidig vil produksjonen av Giulietta avsluttes allerede i løpet av inneværende år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer