Elbil fra Alfa Romeo

Denne skal fikse Norges-salget

Alfa Romeo skal satse på SUV-er. En helelektrisk er ventet om bare to år.

ELEKTRIFISERER: I 2021 kommer italienske Alfa Romeo med en ladbar hybrid-SUV i form av det tidligere konseptet Tonale. Året etter kommer en ren elbil, skal vi tro britiske Autocar. Foto: Alfa Romeo
ELEKTRIFISERER: I 2021 kommer italienske Alfa Romeo med en ladbar hybrid-SUV i form av det tidligere konseptet Tonale. Året etter kommer en ren elbil, skal vi tro britiske Autocar. Foto: Alfa Romeo Vis mer
Publisert

Alfa Romeo har en stor fanskare i Norge. Likevel har de bare solgt 16 biler her til lands, i løpet av årets fem første måneder.

Pila har ikke akkurat pekt oppover, for bilene med registreringsskiltet plassert skeivt foran på venstresida. Nå melder imidlertid britiske Autocar nyheten som kan snu den negative trenden for det italienske design-bilmerket.

Det norske Alfa Romeo-salget

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014
16*159375236434684

Tabellforklaring: Antall nyregistrerte biler i 2020 er fra perioden januar-mai, mens de resterende årene er hele kalenderår. En elektrisk SUV vil nok hjelpe betraktelig på at relativt stusselig Alfa Romeo-salg i Norge. Kilde: OFV

Elektrifiserer

Alfa Romeo jobber nemlig med en ny elektrisk SUV. Det dreier seg om en liten tass på størrelse med Audi Q2, som skal være på plass om to år - altså innen 2022.

Q2, som er Audis minste SUV, er 419 cm lang, 179 cm bred og 151 cm høy. Akselavstanden er 260 cm. Dermed er det heller ikke snakk om en stor elektrisk familiebil fra Alfa Romeo.

I 2021 lanseres dessuten den ladbare hybriden Alfa Romeo Tonale, en mellomstor SUV, som sammen med modellene Giulia, Stelvio og den hittil navnløse el-SUV-en vil komplettere porteføljen. Samtidig vil produksjonen av Giulietta avsluttes allerede i løpet av inneværende år.

Alfa Romeo Tonale omtalte Dinside da vi var på bilmessa i Geneve i fjor.

Dermed vil det kun bli produsert fire biler fra merket med den spesielle grillen - tre av dem SUV-er.

Alfa Romeo Tonale

Foto: Alfa Romeo

To modeller får ansvaret

Bilder av konseptversjonen av Tonale vises i denne artikkelen. Ifølge en talsperson fra selskapet, som siteres i Autocar, kommer utseendet på den elektriske bilen til å være noe annerledes:

- Vi har stiltemaer over hele porteføljen, men vi ønsker ikke å lage en kopi og lime over hele linja, fordi hvert segment har sin personlighet. Dessuten er kundene forskjellige når det kommer til alder og forventinger.

Det er ikke bare i Norge Alfa-salget er nedadgående. Fallet fra 2018 til 2019 var på mer enn 50 prosent i Europa.

Nå sies det at det er de to omtalte og minste SUV-ene som skal hjelpe produsenten opp og fram igjen, slik at de kan nå sitt mål om å selge 400.000 biler i året. Da er det to ting som gjelder; å treffe entusiastene med pene sportsbiler Alfa Romeo er kjent for, samt framtidsrettede drivlinjer.

Om de to nye modellene kommer som varslet, vil det garantert øke salget i Norge igjen - men så spørs det om grepet kommer for sent til å få Alfa Romeo til å ta av.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer