Sjekk dekktrykket

Denne tabben koster deg tusenlapper

Vinterhjulene er på plass på bilen. Alt er gjort riktig etter boka. Men det er en ting du har glemt som kan koste deg dyrt.

PENGER UT AV VINDUET: Kjører du med for lite luft i dekkene, betyr det både økt slitasje og høyere bensinforbruk. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når jobben med å få vinterhjulene på bilen er gjort, er de lett å klappe seg selv på skulderen og si «godt jobba».

Men du er ikke helt i mål ennå. Første stopp etter hjulskift bør være bensinstasjonen for å sjekke lufttrykket i dekkene. Etter et halvt års lagring kan nemlig lufttrykket i ett eller flere av dekkene ha forandret seg.

Det kan koste dyrt. Slitasjen på dekkene kan øke dramatisk og det samme gjør forbruket til bilen. Ikke minst dersom du kjører en elektrisk bil vil dette med forbruket være avgjørende for rekkevidden.

Halvparten med feil trykk

Kontroller som dekkbransjen har gjort, viser at nesten halvparten av bilistene kjører med feil lufttrykk i dekkene.

Dersom det er for lite luft i dekkene, vil forbruket til bilen øke. Dette gir ikke bare økt slitasje, men også økt rullemotstand og høyere forbruk. Dersom undertrykket er på 1 bar, vil forbruket øke med rundt 6-7 prosent viser tester.

Resultatet er at du svir av en tusenlapp mer i bensin i løpet av sesongen, dersom vi regner at bensinen koster 18 kroner per liter og du kjører 10 000 kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer