Lanserte ny SUV på Genève-utstillingen

Denne ukjente elbilen kan bli en bestselger i Norge neste år

Hørt om Ssangyong? Ikke så mange i Norge har det, men neste år kommer en elektrisk utgave av SUV-en Korando, som kan blir merkets første, store suksess her hjemme.

DEN BLIDESTE?: Den norske Ssangyong-sjefen Jan Kåre Holmedal var trolig Genève-utstillingens blideste. Han kunne vise fram nye Korando, som kommer som ren elbil neste år. Foto: Rune Korsvoll
DEN BLIDESTE?: Den norske Ssangyong-sjefen Jan Kåre Holmedal var trolig Genève-utstillingens blideste. Han kunne vise fram nye Korando, som kommer som ren elbil neste år. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SSsangyong har bygd SUV-er og biler med firehjulstrekk i 60 år. I Norge har det koreanske bilmerket levd i skyggen av merker som Toyota, Nissan, Kia og Hyundai. Nå kan dette brått endre seg.

På Genève-utstillingen viste nemlig den norske Ssangyong-sjefen Jan Kåre Holmedal fram nye Korando. Han var den blideste av alle de norske importørene vi traff på messen.

Elektrisk SUV = suksess

Det er kanskje ikke så rart. Med en SUV i kombinasjon med en elektrisk drivlinje, er suksessen nærmest garantert i elbilgale Norge. Når bilen i tillegg ser bedre ut enn noen Ssangyong vi har sett tidligere – det skal forresten ikke så mye til - er det god grunn til å smile:

- For oss er dette en kjempestor og viktig nyhet. Bilen er 4,41 meter lang og passer inn i det såkalte C-segmentet, som er stort i Norge. Allerede rett etter sommeren i år kommer Korando med bensin- og dieselmotor, men det er ingen tvil om at elbilen som kommer neste år kan bli det store gjennombruddet for oss i Norge, sier Jan Kåre Holmedal til dinside.no.

Kommer i 2020

Nøyaktig når den elektriske utgaven kommer til Norge, vil han ikke si, bare at det bli «en gang i løpet av 2020». Han sier heller ikke noe om prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer