Lanserte ny SUV på Genève-utstillingen

Denne ukjente elbilen kan bli en bestselger i Norge neste år

Hørt om Ssangyong? Ikke så mange i Norge har det, men neste år kommer en elektrisk utgave av SUV-en Korando, som kan blir merkets første, store suksess her hjemme.

DEN BLIDESTE?: Den norske Ssangyong-sjefen Jan Kåre Holmedal var trolig Genève-utstillingens blideste. Han kunne vise fram nye Korando, som kommer som ren elbil neste år. Foto: Rune Korsvoll
DEN BLIDESTE?: Den norske Ssangyong-sjefen Jan Kåre Holmedal var trolig Genève-utstillingens blideste. Han kunne vise fram nye Korando, som kommer som ren elbil neste år. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SSsangyong har bygd SUV-er og biler med firehjulstrekk i 60 år. I Norge har det koreanske bilmerket levd i skyggen av merker som Toyota, Nissan, Kia og Hyundai. Nå kan dette brått endre seg.

På Genève-utstillingen viste nemlig den norske Ssangyong-sjefen Jan Kåre Holmedal fram nye Korando. Han var den blideste av alle de norske importørene vi traff på messen.

MYE UTSTYR: Korando får et moderne interiør og en komplett pakke med sikkerhetsutstyr. Foto: Ssangyong.
MYE UTSTYR: Korando får et moderne interiør og en komplett pakke med sikkerhetsutstyr. Foto: Ssangyong. Vis mer

Elektrisk SUV = suksess

Det er kanskje ikke så rart. Med en SUV i kombinasjon med en elektrisk drivlinje, er suksessen nærmest garantert i elbilgale Norge. Når bilen i tillegg ser bedre ut enn noen Ssangyong vi har sett tidligere – det skal forresten ikke så mye til - er det god grunn til å smile:

- For oss er dette en kjempestor og viktig nyhet. Bilen er 4,41 meter lang og passer inn i det såkalte C-segmentet, som er stort i Norge. Allerede rett etter sommeren i år kommer Korando med bensin- og dieselmotor, men det er ingen tvil om at elbilen som kommer neste år kan bli det store gjennombruddet for oss i Norge, sier Jan Kåre Holmedal til dinside.no.

SER BRA UT: Nye Korando har fått et spennende utseende, som minner oss litt om nye Toyota Rav4. Foto: Rune Korsvoll.
SER BRA UT: Nye Korando har fått et spennende utseende, som minner oss litt om nye Toyota Rav4. Foto: Rune Korsvoll. Vis mer

Kommer i 2020

Nøyaktig når den elektriske utgaven kommer til Norge, vil han ikke si, bare at det bli «en gang i løpet av 2020». Han sier heller ikke noe om prisen.

- Det eneste jeg kan si er at bilen skal bli svært konkurransedyktig. Ikke bare på pris, men også når det gjelder utstyr. Nye Korando få en stor pakke med sikkerhetsutstyr, som blant annet inneholder avansert nødbremssystem, filskiftvarsler, fjernlysassistent, adaptiv fartsholder, blindsonevarsler og varsel om kryssende trafikk bak, sier Holmedal.

MODERNE: Bilen får et moderne interiør, med automatgir og valg mellom to- og firehjulstrekk. Foto: Ssangyong
MODERNE: Bilen får et moderne interiør, med automatgir og valg mellom to- og firehjulstrekk. Foto: Ssangyong Vis mer

Pris 350.000 kroner?

På seinsommeren i år kommer Korando til Norge med en bensinmotor på 160 hester og en dieselmotor på 136 hester. Du kan velge mellom manuell eller automatisk girkasse på begge. Bilen kommer både med firehjulstrekk og tohjulstrekk.

Den elektriske utgaven vet vi ennå ikke så mye om, bortsett fra at den skal få en rekkevidde på rundt 400 kilometer. Prisen er ikke klar, men Kia e-Niro vil være en av de viktigste konkurrentene. Den har omtrent samme rekkevidde, er omtrent like stor og koster 377.000 kroner i butikken. Vi tipper at Ssangyong Korando vil bli litt billigere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer