Test: Volvo V60 T6 Twin Engine

Denne Volvo-nyheten kan bli en storselger

Volvo V60s T6-utgave er modellen vi har størst tro på.

PÅ STRØM: Snart kan du kjøre Volvos mest kjøreglade bil på strøm. V60 T8 Twin Engine er tilgjengelig i Norge om en måneds tid. Vi kjørte den svakere versjonen. Den er sprek nok for de fleste og blir tilgjengelig til sommeren. Foto: Jamieson Pothecary
PÅ STRØM: Snart kan du kjøre Volvos mest kjøreglade bil på strøm. V60 T8 Twin Engine er tilgjengelig i Norge om en måneds tid. Vi kjørte den svakere versjonen. Den er sprek nok for de fleste og blir tilgjengelig til sommeren. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Det står fire mil elektrisk rekkevidde i displayet når vi vrir om startknappen ...

Volvo har kommet med ikke mindre enn to ladbare versjoner av stasjonsvogna V60. Vi kjører den svakeste, og tipper 340 hestekrefter holder for Ola Nordmann. Blir det for lite, kan du gå opp til T8 Twin Engine. Da får du 397 hester.

Det er imidlertid sistnevnte Volvo har mest tro på, for det er kun den som er priset i Norge ennå. Begge toppmodellene Inscription og R-Line koster 658.900 kroner.

Elektrisk start

Den starter lydløst. Den starter alltid i hybridmodus og det betyr i korte trekk at elektrisk kjøring blir prioritert så lenge det er nok strøm på batteriet. Det vil i praksis si at du har en 87 hesters bakhjulstrekker, så lenge bilen er stille.

Du har altså ingen firehjulstrekker - det vil du merke smertelig fort, dersom det er glatt der du starter ferden. Da får du et spinn, så en ventepause til bensinmotoren starter, så kan ferden fortsette.

Det får smilet til å tørke en smule med tanke på at startprisen er rimelig premium. Startprisen er ikke verifisert ennå, men havner trolig rundt 600.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer