Kommentar: Elbil-markedet

Derfor blir det prisras på brukte elbiler

I 2020 vil det flomme av nye elbiler. Hva kommer til å skje med brukte elbiler nå?

MANGE PÅ MARKEDET: Sitter du på førstegenerasjon av VW e-Golf, BMW i3, Kia Soul electric eller Nissan Leaf, kan det bli vanskelig å selge til en grei pris. Foto: Espen Stensrud
MANGE PÅ MARKEDET: Sitter du på førstegenerasjon av VW e-Golf, BMW i3, Kia Soul electric eller Nissan Leaf, kan det bli vanskelig å selge til en grei pris. Foto: Espen Stensrud Vis mer
Publisert

Når Volkswagen ID.3 og tvillingen Seat el-Born til våren kommer med 42 mils rekkevidde (den mellomste batteripakken), med en prislapp på 330.000 kroner, snakker vi om en game changer av dimensjoner. Plutselig er en folke-elbil med bra plass og god rekkevidde tilgjengelig til en oppnåelig pris.

I år har Tesla Model 3 vært der, med et salg som slår alle rekorder. Nå er den også tilgjengelig med en mindre batteripakke til en lavere pris: 367.700 kroner. Forøvrig er dette et marked Kia e-Niro, Hyundai Kona og nye Kia e-Soul kunne tatt – om koreanerne hadde klart å levere biler.

Opel Ampera-e fikk hard leveringsmedfart og prisøkning som irriterte kunder som sto på en massiv venteliste. I dag er situasjonen en annen. Prisen er blitt kraftig redusert, det er hundrevis av biler på lager - og den kan leveres på dagen til 360.000 kroner.

Men det er flere attraktive elbiler som står og samler støv: Både Volkswagen e-Golf, Hyundai Ionic, Renault Zoe, BMW i3, Jaguar iPace og Audi e-Tron kan du dra kortet på og plukke opp når som helst. Det samme med de fleste Tesla-modellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer