Derfor bør du sjekke at leiebilen har barnesete

Ni av ti nordmenn tar ikke med barnesete når de skal på ferie med barna.

SIKRES: Skal du leie bil i utlandet, bør du også forsikre deg om at barnesetene er av riktig kvalitet. Mange slurver når de er på ferie. Foto: COLOURBOX.COM
SIKRES: Skal du leie bil i utlandet, bør du også forsikre deg om at barnesetene er av riktig kvalitet. Mange slurver når de er på ferie. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å leie bil når man er på utenlandsferie blir mer og mer populært blant utreisende nordmenn. Frihet og utenforliggende små paradis lokker oss inn i lokalene til utleiere av biler.

Men når du reiser på ferie med familien, kan det være greit å sjekke at kvaliteten på barnestolene holder mål, og at selve bilen har plass til setene.

Det siste året har nærmere én av tre nordmenn leid en bil når de har vært på ferie, forteller Trygg trafikk i en pressemelding.

Dropper sikkerheten

Generelt sett opplever de fleste nordmenn at kjørekulturen og farten er ulik den vi ser i hjemlandet.

Spesielt skiller Hellas, Kroatia, de baltiske landene og Italia seg ut, men verst oppleves Thailand og Tyrkia.

- Mange får seg en overraskelse utenlands. I en del er det langt fra samme kulturen rundt sikring av barn i bil som i Norge, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Hele ni av ti nordmenn dropper nemlig å ta med seg barnesete når de reiser på ferie. Disse tallene overrasker seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg trafikk, som forteller at kvaliteten på bilstolene kan være elendige og ikke tilpasset barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer