Derfor bør du teipe frontruta

Fått steinsprutskade? - Sett på teip!

FREM MED TEIPEN: Våren er høysesong for steinsprutskader. Da kan det være lurt å ha teip i bilen, for å legge på en eventuell steinsprut om det skulle oppstå. Teipen beskytter skaden og øker sannsynligheten for et bra resultat etter reparasjonen. Foto: Kristin Sørdal
FREM MED TEIPEN: Våren er høysesong for steinsprutskader. Da kan det være lurt å ha teip i bilen, for å legge på en eventuell steinsprut om det skulle oppstå. Teipen beskytter skaden og øker sannsynligheten for et bra resultat etter reparasjonen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her du vært så uheldig at du har fått steinsprutskade på frontruta? Da bør du finne fram teipen.

Patrick Hindahl hos Hurtigruta Carglass anbefaler at du setter en teipbit over frontruta dersom du ikke har mulighet til å komme og fikse det med en gang.

Fyller opp med skitt

- Hver gang du drar vindusviskeren, så vil du jo fylle skaden med støv og skitt, og da er det ikke alltid at resultatet blir like bra som det ellers ville blitt, sier Hindahl ved Hurtigruta Carglass videre.

Hvilken teip du bruker, er egentlig det samme:

Det spiller ingen rolle bare det er tett.

Fuktighet gjør skaden grå

- En steinsprutskade bør teipes for å hindre at fuktighet og møkk skal komme til, har Tore Berget, kjedeleder i Riis bilglass, tidligere sagt til Dinside.

Frontruta består av to lag med glass og folie imellom. Dersom fuktigheten går inn til folien, blir det nesten umulig å reparere med godt resultat, ifølge ekspertene.

Og dersom det kommer fuktighet i skaden, vil det bli et grått felt i folien.

- Så skaden bør teipes for at det ikke skal komme fuktighet i skaden, og for at skaden skal bli minst mulig synlig etter at den er reparert, presiserer bilglasseksperten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer