Vi bulker mer enn noen gang

Derfor bulker menn dobbelt så mye som kvinner

Menn krasjer dobbelt så mye som kvinner i trafikken. De har dessuten alvorligere ulykker og dyrere skader.

FIKK BULKET BILEN: Lars Gulbrandsen (52) ble påkjørt fra siden, da trafikken var nærmest stillestående, på «den store bulkedagen», i påska. Sjåføren? Jo, det var en mann. Foto: Øystein B. Fossum
FIKK BULKET BILEN: Lars Gulbrandsen (52) ble påkjørt fra siden, da trafikken var nærmest stillestående, på «den store bulkedagen», i påska. Sjåføren? Jo, det var en mann. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

- Det kom plutselig en lyd fra venstre, da jeg merket at det kom en gedigen trailer inn i siden på bilen min. Da følte jeg at jeg satt i en liten elbil-blikkboks, mens jeg trodde bilen skulle bli totalskadet, forteller Lars Gulbrandsen engasjert til Dinside.

Det var på «den store bulkedagen», i påska, at 52-åringen sto i nesten stillestående kø, ved Sinsenkrysset i Oslo. En påkjørsel fra siden førte til store skader på den lille e-Golfen hans.

465.000 sammenstøt

Nye tall fra forsikringsselskapenes TRAST-statistikk viser at 2018 ikke ble noe godt år i trafikken for noen. Totalt smalt det 465.414 ganger på norske veier og parkeringsplasser – mer enn noe år tidligere.

Forsikringsutbetalingene ligger an til å bli 9,7 milliarder kroner. For to år siden var tilsvarende tall 412.078 rapporterte skader og 8,0 milliarder kroner utbetalt.

Menn bulket for 3,2 mrd.

Dette er uhell og ulykker, uten personskader, som ikke rapporteres til politiet. Ikke overraskende er det menn som bulker mest.

I de skadene hvor kjønn på fører er angitt, «leder» menn med 139.488 skader i fjor. Kvinner bulket «bare» 71.271 ganger – med andre ord omtrent halvparten så mange ganger som sine mannlige kollegaer bak rattet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer