Fortsatt skepsis til elbiler i Norge

Derfor dropper vi elbil

Norge er best i verden på elbilkjøp, men fortsatt er mange skeptiske.

ELBIL: Denne bilen skiller seg ut på flere måter. Video: Lightyear One. Vis mer
Publisert

Ferske tall fra førerkort-ressursen Zutopi avslører at «Norge er helt suverene» når det kommer til elbil og tilrettelegging, og det er stadig flere her til lands som kjører elbil.

Rapporten konkluderer med at Norge har klart tettest tilbud av ladestasjoner, samtidig som hurtigladingen er rimeligst her til lands, men mange nordmenn mener det kunne vært mye bedre.

Dette savner vi

En undersøkelse utfart av Naf viser at lang lading og dårlig hurtigladetilbud er blant årsakene til at flere nordmenn velger bort elbil. Det skriver medlemsorganisasjonen i en pressemelding mandag.

– Nok ladere og rask nok lading er en av nøklene for å nå det politiske målet om kun å selge nullutslippsbiler som nye biler i 2025, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i Naf, i pressemeldingen.

Oslofolk mener det er god tilgang på ladere, men synes det største hinderet for å velge elbil, er lang ladetiden.

Ikke overraskende er det for dårlige lademuligheter som kommer høyt opp på lista i Nord-Norge, mens på Sørlandet og i Vestfold-Telemark mener de at rekkevidden er for kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer