Steinsprutskader:

Derfor er det gratis å reparere ruta på bilen

Koster forsikringsselskapene 1,6 milliarder kroner i året.

STEINSPRUT: Små skader på frontruta kan repareres gratis, om du har kasko eller delkasko på bilen din. Er skaden så ille som her, må ruta byttes. De fleste forsikringsselskap tar da en egenandel på 2.000 kroner. Foto: NTB Scanpix
STEINSPRUT: Små skader på frontruta kan repareres gratis, om du har kasko eller delkasko på bilen din. Er skaden så ille som her, må ruta byttes. De fleste forsikringsselskap tar da en egenandel på 2.000 kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Våren er høysesong for steinsprut. Når snøen smelter blir småsteiner og annet rask i veibanen virvlet opp, og smeller inn i frontruten, forklarer kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til Dinside.

Flere steder i landet har det i perioder vært bare veier i februar og mars. Det har medført at sesongen for steinsprutskader startet tidlig i år.

I løpet av 2018 måtte 256.000 bileiere innom et verksted for å reparere frontruta - eller få den skiftet. Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen i fjor betalte ut 4,4 millioner kroner, hver eneste dag, etter slike skader.

Til sammen kostet reparasjon av frontruter, etter steinsprut, selskapene over 1,6 milliarder kroner.

Her kan du sjekke ut tre gode tips for vintervask av bilen din.

Dette kan du gjøre

Det er i overgang fra vinter til vår, når all grusen blir liggende løst i veibanen, faren for steinsprutskader er størst.

- Dekkene til bilene vil dra med seg dette, og når du aksellerer løsner steinene og spruter bakover, forklarer senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer