Skråblikk

Derfor er framtiden selvkjørende

Bensinhoder over hele landet fortviler: Biler som kjører av seg selv vil til slutt ta over. Lik det eller ikke - du har deg selv å takke ...

HETESLAG: Pass deg i varmen, det gjør noe med adferd i trafikken! Foto: NTB / Scanpix
HETESLAG: Pass deg i varmen, det gjør noe med adferd i trafikken! Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommervarme gjør noe med adferden til folk. Sola fjerner mye av fornuften og gjør oss til en stor gjeng med risikosportutøvere.

Vi drikker litt mer enn vi burde, flørter litt mer med det motsatte kjønn enn partneren synes er innafor og svir av litt mer penger enn vi har råd til. Vi gir rett og slett gir litt mer F i hverdagslige ting generelt. Og det er fint.

Det heter «å slappe av». Det gir oss balanse og spenning. Alt dette kan jeg forstå og godta, bortsett fra på ett område: På veien!

Livsfarlig kamp

Det var i fjor vår, og solen hadde meldt sin ankomst. Gradestokken viste 25+ ute, og jeg var på vei til Gardermoen i tidenes nest minst inspirende bil (kun slått av Nissan Sunny) – min grå VW Tiguan, fra 2009. I speilet hadde jeg en Volvo XC90, som lå cirka 2,72 cm fra fangeren min. Jeg holdt meg litt over fartsgrensa. Det var stappet med biler i høyre felt, og foran meg likedan.

Likevel hadde Hr. XC90 tatt opp kampen. Han blinket med fjernlysene og laget apelignende gestikulerende bevegelser med armene. Avstanden til bilen min var livsfarlig, og i bakhodet hadde jeg at tett trafikk har en tendens til å bremse opp uten særlig forvarsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer