Elbiler mot bensin- og dieseldrevne biler

Derfor er nordmenn skeptiske til elbil

Ikke fornøyde med kapasitet og ladesituasjon ... Dermed vil ikke «fossilfolket« kvitte seg med bilen sin. Men hvor mye er vi villige til å betale for diesel og bensin?

FYLLER ÉN GANG I UKA: - For meg er alt under 14 kroner pr liter greit. Kommer det over den prisen synes jeg ikke det er billig lenger. Jeg synes ingenting om at prisene bare går oppover og oppover, sier Per-Åge Eriksen (63) fra Sarpsborg til Dinside. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
FYLLER ÉN GANG I UKA: - For meg er alt under 14 kroner pr liter greit. Kommer det over den prisen synes jeg ikke det er billig lenger. Jeg synes ingenting om at prisene bare går oppover og oppover, sier Per-Åge Eriksen (63) fra Sarpsborg til Dinside. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

60 prosent av alle nordmenn mener «elbiler har for dårlig batterikapasitet og må lades for ofte». Det viser Dagbladets sommerundersøkelse 2018, foretatt av markeds- og mediainstituttet Ipsos.

Én av fire spurte er helt enig i denne påstanden, mens 35 prosent er delvis enig. Ytterst få, elleve prosent, er helt (2%) eller delvis uenig (9%).

Fordelt på kjønn er det 68 prosent menn og 53 prosent kvinner som er helt eller delvis enig.

Halvparten har dieselbil

Samtidig viser undersøkelsen at nordmenn av begge kjønn synes det er for langt mellom ladestasjonene, noe som underbygger skepsisen til å kjøpe seg elbil. 54 prosent er helt eller delvis enig i påstanden.

For selv om antall elbiler på norske veier har passert 160.000 per dags dato, viser Ipsos-undersøkelsen at det likevel ikke er mange hjem som faktisk har elektrisk drevet bil i sin oppkjørsel, garasje eller parkeringsplass.

Faktisk er det fortsatt bare åtte prosent av norske husstander som har elbil, mens ti prosent disponerer en hybridbil - altså en bil med både el- og fossildrevet motor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer