73.000 biler bulket i fjor

Derfor får flere og flere biler parkerings-bulk

I fjor fikk forsikringsselskapene inn melding om at nesten 73.000 parkerte biler var påkjørt og bulket. Bredere biler og trange parkeringsplasser får mye av skylda.

STIKKER AV: Åtte av ti bilister som bulker en annen bil stikker av, viser en undersøkelse fra If. I fjor ble 73.000 parkerte biler påkjørt - dobbelt så mange som i 2002. Foto: Colourbox
STIKKER AV: Åtte av ti bilister som bulker en annen bil stikker av, viser en undersøkelse fra If. I fjor ble 73.000 parkerte biler påkjørt - dobbelt så mange som i 2002. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapene betalte i fjor ut over 700 millioner kroner til 72.696 bileiere som hadde fått bulket bilen sin mens den sto parkert. I 2002 var antall påkjørte biler til sammenlikning 36.000.

Mye av dette måtte eierne ta på sin egen forsikring, fordi sjåføren som bulket bilen hadde forsvunnet uten å si i fra. I en undersøkelse forsikringsselskapet If gjorde for to år siden, svarte åtte av ti bilister at de hadde opplevd at synderen hadde stukket av.

Toppen av isfjellet

Likevel er dette bare toppen av isfjellet. Mange bileiere velger å betale for å utbedre bulken med penger fra egen lommebok, uten å belaste forsikringen. I tillegg til «bulket parkert kjøretøy» har forsikringsselskapene en annen post som heter «skader etter rygging».

Totalt ble det meldt inn nesten 60.000 slike i fjor – mange som oppsto i forbindelse med parkering. Også her er de totale utbetalingene over 700 millioner kroner.

– Jeg tror mange føler på at trange parkeringsplasser og stadig større biler er en utfordring i hverdagen. Antall parkeringsskader som meldes inn til oss øker kraftig og viser at dette er et problem for mange, sier Sigmund Clementz i If forsikring, som tror det er flere årsaker til økningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer