Tesla Model 3

Derfor får ikke Tesla lov å bli med i Årets Bil

Mange har lurt på hvorfor Tesla Model 3 og andre biler ikke får bli med i konkurransen om å bli Årets Bil i Norge.

BLIR IKKE ÅRETS BIL I NORGE: Mange lurer på hvorfor ikke mye omtalte Tesla Model 3 er med i konkurransen om å bli Årets bil i Norge. Foto: Tesla
BLIR IKKE ÅRETS BIL I NORGE: Mange lurer på hvorfor ikke mye omtalte Tesla Model 3 er med i konkurransen om å bli Årets bil i Norge. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som mange har fått med seg er Dinside, sammen med Dagbladet og Autofil, på oppløpssiden til å kåre Årets Bil i Norge. Tirsdag 4. desember blir vinneren presentert av både Dagbladet (avis og nett) og Dinside.

Våre lesere er invitert med, for å stemme på sin favoritt, som igjen er med på å påvirke hvilken bil som til slutt vinner og blir Årets Bil i Norge 2019.

Ingen Tesla

Det mange har reagert på er imidlertid at Teslas såkalte «Folke-elbil», Model 3, ikke er blant de mange kandidatene. Blant annet på sosiale medier har vi observert at kåringen har blitt kritisert.

KRITISKE: Slik var én av samtalene i Facebook-gruppen «Tesla Owners Club Norway» angående Årets Biul-kåringen. Skjermdump: Facebook
KRITISKE: Slik var én av samtalene i Facebook-gruppen «Tesla Owners Club Norway» angående Årets Biul-kåringen. Skjermdump: Facebook Vis mer

Årsaken er ikke at vi mener Tesla Model 3 er for dårlig til å være blant de om lag 40 kandidatene til å bli Årets Bil i Norge. Det er heller ikke fordi Tesla gjør som de gjorde i Nord-Amerika.

Årsaken er tvert imot den at Model 3 ikke har kommet til Norge ennå - selv om Anette - som ikke greide å vente - rakk å skaffe en bruktimportert bil før alle andre.

- For å bli med i Årets Bil må bilene være tilgjengelig for prøvekjøring for alle jurymedlemmene. Så lenge ikke Model 3 har hatt offisiell lansering i Norge - og ikke er testklar - må vi dessverre diskvalifisere den i år, forklarer leder for Årets Bil-juryen og motor-redaktør i Aller Media, Espen Stensrud til Dinside.

- Tidenes mest hypede bil

Han understreker samtidig at Tesla Model 3 helt sikkert kommer til å bli med i neste års konkurranse.

- Ja, da er den også blant favorittene. Ut ifra kriterier, pris og interesse vil jeg tro Model 3 seiler opp som en sterk kandidat, sier Stensrud, som mener den amerikanske «Folke-Teslaen» kanskje er tidenes mest hypede bil.

- På alle måter er den det. Den er i en annen kategori enn Model S og Model X - en folkebil med lavere pris. Da blir interessen nødvendigvis større. Det blir interessant og spennende å se hva den duger til. Jeg klør etter å prøve den selv.

Flere diskvalifiseres

Tesla Model 3 er ikke alene om å ikke å rekke deadline for konkurransen. Også BMW 3-serie, Kia e-Niro, Mercedes-Benz C-klasse, Mercedes-Benz EQC, Toyota Corolla og Toyota Rav4 er spennende nybiler som ikke er på markedet før fristen.

- Elbilen Kia e-Niro ville også vært svært aktuell. Den har sammen med sin koreanske søstermodell Hyundai Kona, som er med i årets kåring, et stort problem med tilgjengelighet framover, sier Espen Stensrud.

- Blir Konas sjanser svekket i kåringen på grunn av leveringsproblemene?

- Ja. Det blir en vurdering vi må gjøre, på lik linje som Opel Ampera-e i fjor. Vi kan ikke diskreditere en bil bare fordi den er vanskelig å få tak i, men det må gå an å kjøpe den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer