Tesla Model 3

Derfor får ikke Tesla lov å bli med i Årets Bil

Mange har lurt på hvorfor Tesla Model 3 og andre biler ikke får bli med i konkurransen om å bli Årets Bil i Norge.

BLIR IKKE ÅRETS BIL I NORGE: Mange lurer på hvorfor ikke mye omtalte Tesla Model 3 er med i konkurransen om å bli Årets bil i Norge. Foto: Tesla
BLIR IKKE ÅRETS BIL I NORGE: Mange lurer på hvorfor ikke mye omtalte Tesla Model 3 er med i konkurransen om å bli Årets bil i Norge. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som mange har fått med seg er Dinside, sammen med Dagbladet og Autofil, på oppløpssiden til å kåre Årets Bil i Norge. Tirsdag 4. desember blir vinneren presentert av både Dagbladet (avis og nett) og Dinside.

Våre lesere er invitert med, for å stemme på sin favoritt, som igjen er med på å påvirke hvilken bil som til slutt vinner og blir Årets Bil i Norge 2019.

Ingen Tesla

Det mange har reagert på er imidlertid at Teslas såkalte «Folke-elbil», Model 3, ikke er blant de mange kandidatene. Blant annet på sosiale medier har vi observert at kåringen har blitt kritisert.

Årsaken er ikke at vi mener Tesla Model 3 er for dårlig til å være blant de om lag 40 kandidatene til å bli Årets Bil i Norge. Det er heller ikke fordi Tesla gjør som de gjorde i Nord-Amerika.

Årsaken er tvert imot den at Model 3 ikke har kommet til Norge ennå - selv om Anette - som ikke greide å vente - rakk å skaffe en bruktimportert bil før alle andre.

- For å bli med i Årets Bil må bilene være tilgjengelig for prøvekjøring for alle jurymedlemmene. Så lenge ikke Model 3 har hatt offisiell lansering i Norge - og ikke er testklar - må vi dessverre diskvalifisere den i år, forklarer leder for Årets Bil-juryen og motor-redaktør i Aller Media, Espen Stensrud til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer