Borttauing av bil

Derfor finner du ikke bilen din

Det kan være flere grunner til at bilen din er tauet bort. Er det lovlig?

FJERNES: Plutselig kan bilen din bli tauet bort, uten at du blir varslet på forhånd eller aner hvorfor - som her i Lørenveien på Grünerløkka i Oslo, hvor det var satt opp varsel om veiarbeid 24 timer før bilberger ble tilkalt for å fjerne de bilene som ikke var flyttet. Bilbergeren i Falck ville ikke ha ansiktet sitt på trykk, av frykt for å bli gjenkjent av sinte bileiere. Foto: Øystein B. Fossum
FJERNES: Plutselig kan bilen din bli tauet bort, uten at du blir varslet på forhånd eller aner hvorfor - som her i Lørenveien på Grünerløkka i Oslo, hvor det var satt opp varsel om veiarbeid 24 timer før bilberger ble tilkalt for å fjerne de bilene som ikke var flyttet. Bilbergeren i Falck ville ikke ha ansiktet sitt på trykk, av frykt for å bli gjenkjent av sinte bileiere. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ja, det er bare å ta bilder. Jeg skjønte at du ikke eier noen av disse bilene, siden du ikke er sint.

Det sier en smilende parkeringsvakt til Dinside når vi nysgjerrig går bort og ser nærmere på hva det er som skjer: Én Falck-redningsbil, én bilberger, tre biler med gule bøter i vinduet - én av dem allerede plassert på redningsbilen, mens den andre blir festet på slep bak.

Flere har opplevd ikke å finne igjen bilen sin. Av og til er det fordi vedkommende har parkert på et ukjent område og ikke finner tilbake, er veldig distré eller at bilen faktisk kan ha blitt stjålet.

Men vel så ofte er bilen borte vekk fordi noen har tauet den bort - fordi du har parkert ulovlig - akkurat som i tilfellet Dinside nå har kommet over.

Blir raskt dyrt

I tilfellet på Grünerløkka har Oslo kommune satt opp «veiarbeid»-skilt. Disse skal settes opp 24 timer før veiarbeidet og eventuell borttauing starter, slik at de som har gateparkert der kan få tid til å oppdage skiltet og flytte kjøretøyet sitt.

– Har dere varslet disse bileierne på forhånd, slik, slik at de kan få flyttet bilene sine selv?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer