Derfor grisekjører vi

Norske bilister forteller sannheten i ny rapport.

Sommeren lokker kanskje litt ekstra på gasspedalen? Foto: Colourbox.com
Sommeren lokker kanskje litt ekstra på gasspedalen? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn mellom 21 og 40 er de store fartsjegerne i trafikken. Denne ikke helt overraskende opplysningen kommer frem i Transportøkonomisk Institutts (TØI) nye rapport om norske bilisters adferd i trafikken. Idet vi går inn i den verste ulykkessesongen på årsbasis, sier også Statens Vegvesen at en av hovedårsakene til trafikkulykker er høy fart. 1 av 3 dødsulykker på veien skjer sommerstid, og i sommer kan det bety at 70 personer kommer til å miste livet på veiene her i landet.

Gode veier gir høyere fart

Dybdeanalyser av dødsulykker på norske veier fra 2005, utført av Statens Vegvesen, tyder på at for høy fart etter forholdene og etter skilting, er en av de viktigste medvirkende faktorene til ulykken. Dette i kontrast til en svensk undersøkelse utført av forsikringsselskapet Folksam, som sier at dårlige veier koster flere mennesker livet enn førere som gjør feil.

- Det er alltid menneskene som er årsak til ulykkene, men når man ser på hva som er årsak til den dødelige skaden, så er det veien som er årsak til de fleste, sa Helena Stigson ved Folksam til DinSide tidligere i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer