Stort Elon Musk-intervju 2018

Derfor har det vært et vanskelig år for Tesla-gründeren

Det har stormer alltid rundt Elon Musk - på godt og ondt. Her får du et innblikk i hvorfor.

Elon Musk med første generasjon Tesla Roadster, bilprodusentens første elbil - før Model S. Foto: NTB Scanpix
Elon Musk med første generasjon Tesla Roadster, bilprodusentens første elbil - før Model S. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeg har kjent Elon Musk i tolv år nå, siden før han ble den nest mest kontroversielle mannen i Amerika og før hver eneste tweet han sendte skapte store overskrifter og rystet børsene ...

Bildet av ham er nå en god blanding av Willy Wonka, Dr. Stangelove og Austin Powers' Dr. Evil. Tilbake i 2006 var han imidlertid akkurat som hvilken som helst annen 35 år gammel milliardær. Han hadde cashet ut av dot.com-boomen to ganger og var travelt opptatt med å forsøke å sende mennesket til Mars - med raketter han hadde designet, samtidig som han prøvde å gjøre oss mindre avhengig av fossilt drivstoff med elektriske biler - som han også til stor grad har designet selv.

Jeg forstår ikke hvordan vi har funnet ting å snakke om, alle disse årene ...

«En stor pikk»

I Teslas tidlige år, måtte jeg hele tiden fortelle redaktørene hvem Elon Musk var. I dag er situasjonen en helt annen. Alt oppstyret rundt ham har medført at det er vanskeligere å få ham i tale og vi har ikke snakket sammen på et par år.

Men i ett tiår snakket vi sammen, minst et par ganger i året, og bygget så mye tillit og forståelse som våre forskjellige yrker, intelligens og tidligere erfaring tillot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.