Test: Toyota Prius AWS-i med firehjulstrekk

Derfor lar vi oss ikke imponere

De fleste kundene vil velge denne versjonen, men bør de egentlig det?

TOYOTA PRIUS AWS-I: Toyota Prius har nå blitt tilgjengelig med firehjulsdrift ingen noen gang har sett maken til. Se hvordan sparsommelige sju hester på bakhjula hjelper bilen frem på snøen. Video: Rune M. NesheimVis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota Prius får en facelift, og samtidig får den dyttehjelp på bakhjulene. Men historien bak det er mer spennende enn firehjulsdriften selv.

Bilen er ikke så veldig annerledes enn før, men den har fått en mer moderat front og hekk. Kjørelysene har havnet opp i lyktene igjen og de har en mindre dramatisk fasong.

De stående lyktene i fronten er altså borte og erstattet av svarte deksler. Tåkelysene har havnet i det sorte feltet ved nedre luftinntak. Man ser forskjellen enda bedre bak.

De karakteristiske baklyktene som går ekstremt langt ned i fangeren og gjorde at bilen så høy, smal og underlig ut - spesielt i mørket - er erstattet med liggende lykter, og de fremkaller ikke samme elsk og hat-følelse.

Mye det samme

Interiøret er stort sett likt, men de hvite flatene var ikke ønsket av kundene. De er dermed erstattet av sort pianolakk. Ellers begrenser endringene inni seg til et nytt bilde i displayet, som viser hvor mye drift som fordeler seg på for- og bakakselen.

Bagasjeromsgulvet er blitt litt høyere og volumet 40 liter mindre i forhold til tohjulstrekkeren. Det skyldes at elektronikkboksen (inverteren) som styrer systemet, er plassert i reservehjulsbrønnen og stikker litt opp og dermed krever full heving i hele bredden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer