Gratis parkering for elbiler:

Derfor måtte Elbilforeningen lage eget parkeringskart for Norge

Store variasjoner i kommunenes regime gjør at Norsk elbilforening har laget sin egen plan over gratisplasser.

SJELDNERE LUKSUS: Oslo er en av stadig færre byer som nå har gratis parkering for elbiler. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
SJELDNERE LUKSUS: Oslo er en av stadig færre byer som nå har gratis parkering for elbiler. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har rett og slett gjort det for å vise hvilke kommuner som skiller seg positivt ut, er elbilvennlige og som tar ansvar for elbilpolitikken i Norge, sier senior kommunikasjonsrådgiver Ståle Frydenlund i Norsk elbilforening til Dinside.

Han snakker om kartet Elbilforeningen akkurat har oppdatert. Det er nemlig slik at det er store forskjeller fra kommune til kommune, om hvor godt tilrettelagt parkering for elbiler er.

- Kartet er naturligvis til for at elbilistene skal vite hvor det koster og ikke, legger han til.

Vanskelig å holde oversikt

Fra 1. januar i 2017 ble den norske parkeringsforskriften endret. Den fjernet plikten norske kommuner hadde for å tilby gratis parkering for elektriske og hydrogendrevne motorvogner.

I dag har dermed godt under halvparten av de største kommunene gratis elbilparkering. Elbilforeningens oversikt viser at 34 av disse kommunene nå tar betalt, mens kun 24 opprettholder gratis hvile for biler på strøm.

- Er det vanskelig for elbilistene med ulike regler for parkering?

- Det kan det være ettersom enkelte nabokommuner har helt forskjellige regimer, og man ikke vet hva som gjelder hvor. På lengre turer er det dermed greit med oversikten vi har laget. Vi skal hjelpe elbilister fra å havne i problemer, og da er det helt naturlig at vi har gitt oversikten et hjem hos oss, forklarer Ståle Frydenlund i Elbilforeningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer