Ny undersøkelse:

Derfor velger vi elbil - egentlig ...

Svarer elbil til forventningene? Nå viser en ny undersøkelse hva som er det viktigste for at folket velger elbil.

EL ELLER IKKE? Kantar har spurt folket om elbil, bompenger, bilhold og miljø. Svarene gir noen overraskelser. Foto: Espen Stensrud
EL ELLER IKKE? Kantar har spurt folket om elbil, bompenger, bilhold og miljø. Svarene gir noen overraskelser. Foto: Espen Stensrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kantar og Møller Mobility Group står bak en ny undersøkelse som ble presentert under Arendalsuka. Dette er en landsdekkende studie om bileieres holdning til norsk bil- og avgiftspolitikk.

Kantar har spurt 1039 personer av et representativt utvalg om de viktigste faktorene for valg av elbil. 11 prosent av disse eier en elbil.

Billigere bilhold

Kantar har bedt utvalget om å liste opp de tre viktigste valgene. Da scorer «bedre økonomi totalt sett i bilholdet» mest – 67 prosent.

«Fritak eller lavere avgift ved bompasseringer» er nest viktigst med 57 prosent, mens «fravær av avgifter» oppnår 55 prosent..

Det er verdt å merke seg at for de som kjøpte Tesla eller Audi e-Tron, var fravær av avgifter det mest avgjørende. Eiere av store elbiler legger også mer vekt på komfortelementet.

Bompenger viktigst

Når man ser nærmere på hvilke økonomiske incentiver som er viktigst, sier 7 av 10 at gratis/lavere pris ved bompasseringer er avgjørende. 68 prosent opplyser at lavere driftskostnader er viktig.

Mulighet for å kjøre i kollektivfeltet scorer nesten oppsiktsvekkende lavt. Bare 12 prosent synes det er avgjørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer