Familietest: Polestar 2 Performance

Derfor vil mange ha den

Svensk-kinesiske Polestar 2 har fanget interessen til mange nordmenn. Nå vet vi hvorfor.

KRITIKERROST: Den nye elbilen Polestar 2 har fått mye positiv oppmerksomhet siden den ble lansert. Foto: Øystein B. Fossum
KRITIKERROST: Den nye elbilen Polestar 2 har fått mye positiv oppmerksomhet siden den ble lansert. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT 3.10: Polestar har tilbakekalt rundt 800 Polestar 2 av de rundt 1500 som er solgt i Norge. Årsaken er at enkelte biler har mistet kraft og stoppet under kjøring. Ifølge Polestar trenger disse bilene er programvareoppdatering, som vil rette feilen. Eierne av disse bilene blir kontaktet av Polestar direkte.

– Hvilken bil er det du har der?

En eldre mann utenfor Kiwi-butikken i Heidal i Sel kommune spør undertegnede med stor undring og fascinasjon.

– Det er en Polestar 2 ...

– En hva sa du?

Ja. I løpet av ei lita helg oppover Gudbrandsdalen og tilbake til hovedstaden ble det mange blikk og spørsmål fra interesserte. Polestar 2 er definitivt en bil folk vil vite mer om.

August var første måned med med fullt slipp av kundeleveringer. Det viser registreringstallene, der Polestar 2 markerte seg med 494 biler og en fjerdeplass på tabellen.

Hvorfor er det så mange som er nysgjerrige på denne bilen? Er det fordi det «nesten» er en Volvo? Ja, godt mulig.

Plass og komfort

Setene i bilen er i alle fall meget komfortable, både for dem som sitter foran og oppholder seg baki. Det er plass til undertegnede (1,84 m) «bak seg selv». Riktignok er det litt trangt under taket når man sitter i baksetet, men beinplassen er tilstrekkelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer