Design og interiør

Golf har fått ny identitet, men bærer sine forgjengeres gener i seg.

Publisert
Sist oppdatert

De mest åpenbare endringene sammenlignet med den utgående modellen er front- og baklyktene, som er fullstendig redesignet. Kraftige profiler i ytterkant av panseret, blinklys i sidespeilene og tettere karosseriskjøter bidrar også til å gi femte generasjon en moderne og eksklusiv fremtoning.

Likevel vil bilkjennere raskt kunne konstatere at det er en Golf som står i lyskrysset. Den markante C-stolpen, de brede skjermene, den butte bakparten og den kompakte fremtoningen er nemlig fortsatt på plass. Dermed har Volkswagen vært langt mer forsiktige i sitt modellskifte enn konkurrenter som Toyota, Peugeot og Renault.

Lite nytt

Også interiøret preges mer av evolusjon enn revolusjon. Endringene sammenlignet med forrige generasjon er ganske omfattende, men vi drar likevel kjensel på både knapper, brytere, hendler og instrumenter. De er nemlig stort sett er hentet fra andre modeller i den store Volkswagen-familien. De to stagene som forbinder den horisontale og den vertikale delen av midtkonsollen er for eksempel noe nytt for Golf. Men vi har sett det før - i nye Audi A3. Heller ikke de runde vribryterne for klimaanlegget er oppsiktsvekkende - de minner sterkt om dem vi husker fra Volkswagen Touareg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer