Design og konklusjon

Forfra er den kjempetøff - hekken er etter vårt syn ikke like vellykket. Men uansett ligger Superb an til å bli en svært interessant modell for norske nybilkjøpere.

Publisert
Sist oppdatert

I våre øyne har Superb den tøffeste og mest selvsikre fronten av alle Skoda-modellene som er laget i moderne tid. Blant annet synes vi de skarpe frontlyktene, de lekkert integrerte lyktespylerlokkene og de brede tåkelyktene skaper en elegant innramming av den brede grillen. Kontrasten mellom de vertikale spilene i grillen og de horisontale i det nedre luftinntaket gir også en viss effekt. Sidespeil med integrerte blinklys bidrar også positivt, sammen med en generelt harmonisk taklinje og et tøft, profilert panser.

Pregløs hekk

Design og konklusjon
Når bilen i tillegg er meget komfortabel, praktisk og lekker innvendig, vil Superb fremstå som et reelt alternativ til både stasjonsvogner og fleksibiler.
Design og konklusjon


Når det kommer til hekken derimot, har Skoda etter vårt syn ikke fått det like godt til. Vi ser litt Alfa Romeo, litt Peugeot, litt Renault og litt Mercedes-Benz, men veldig lite Skoda. Med det mener vi at hekken fremstår som et pregløst konglomerat av stiler - og ikke som noe stramt, enhetlig og identitetsskapende. I tillegg fremstår hekken som altfor myk og snill sammenlignet med den langt mer aggressive og selvsikre fronten. Vi tror den lave skiltplasseringen og de altfor brede baklyktene er blant hovedårsakene til at Superbs bakpart ikke klarte å sjarmere oss.

Hva vi måtte mene om bilens utseende er imidlertid revnende likegyldig - vi har tiltro til at våre lesere klarer å bestemme seg for hva de mener om en bils utseende på egen hånd.

Interessant bil

Det som er langt mer interessant, er om Superb som helhet er en interessant bil for deg. Uten å konkludere altfor bastant foreløpig, velger vi å svare ja til vårt eget spørsmål - i hvert fall hvis målet er en stor og romslig bil familiebil. Superb vil nemlig høyst sannsynlig fremstå som veldig mye og velutstyrt bil for pengene. Når bilen i tillegg er meget komfortabel, praktisk og lekker innvendig, vil Superb fremstå som et reelt alternativ til både stasjonsvogner og fleksibiler.

Den som har god tid bør imidlertid vente til neste år. Da kommer stasjonsvognutgaven av Superb, som virkelig kan bli en kjempebil - i dobbel forstand.

 • Du finner tekniske data for samtlige motoralternativer her.
 • Store eksteriørbilder finner du her.
 • Store interiørbilder finner du her.
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer