Design og konklusjon

Forfra er den kjempetøff - hekken er etter vårt syn ikke like vellykket. Men uansett ligger Superb an til å bli en svært interessant modell for norske nybilkjøpere.

Publisert
Sist oppdatert

I våre øyne har Superb den tøffeste og mest selvsikre fronten av alle Skoda-modellene som er laget i moderne tid. Blant annet synes vi de skarpe frontlyktene, de lekkert integrerte lyktespylerlokkene og de brede tåkelyktene skaper en elegant innramming av den brede grillen. Kontrasten mellom de vertikale spilene i grillen og de horisontale i det nedre luftinntaket gir også en viss effekt. Sidespeil med integrerte blinklys bidrar også positivt, sammen med en generelt harmonisk taklinje og et tøft, profilert panser.

Pregløs hekk

Når det kommer til hekken derimot, har Skoda etter vårt syn ikke fått det like godt til. Vi ser litt Alfa Romeo, litt Peugeot, litt Renault og litt Mercedes-Benz, men veldig lite Skoda. Med det mener vi at hekken fremstår som et pregløst konglomerat av stiler - og ikke som noe stramt, enhetlig og identitetsskapende. I tillegg fremstår hekken som altfor myk og snill sammenlignet med den langt mer aggressive og selvsikre fronten. Vi tror den lave skiltplasseringen og de altfor brede baklyktene er blant hovedårsakene til at Superbs bakpart ikke klarte å sjarmere oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer