Det beste av alt

Vi leverer mye stoff om små og spektakulære merker. Noen av dem har på mange måter slått igjennom, men det kan ikke sies om Tarmontana.

Det beste av alt
Publisert
Sist oppdatert

Hvis vi snakker om Koenigsegg så vet svært mange hva det er der. Den ble betydelig kjent ved hjelp av Idar Volllvik for noen år siden. Flere uheldige episoder med bilen i ettertid har også skapt overskrifter for Koenigsegg. Nå er Koenigsegg mest kjent som aktuell kjøper av Saab med nordmannen Bård Eker i spissen.

Pagani Zonda er også godt kjent, men ikke på langt nær så kjent her hjemme som Koenigsegg. Det som leder oss via Pagani er at de også kjøper motorer fra Mercedes. Pagani bruker den gamle uladete V12-motoren som ble brukt i SL73 AMG.

Tramontana er et klassisk navn for nordavind. Kanskje ikke voldsomt attraktivt sett med våre øyne, men Tramontana er avledet av trans montanus som betyr gjennom fjellene.

Mercedes-motor

a.d. Tramontana, hvor a.d. står for advanced design, bruker også motor fra Mercedes. Tramontana derimot hoppet over motoren som avløste Pagani-motoren og gikk rett på 5,5-liter V12 med turbo.

Dette er den samme motoren som sitter i 600-modellene til Mercedes samt Maybach. I modellene som heter 65 AMG bruker Mercedes en 6-liters versjon, men Tramontana bruker ikke denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.