Mercedes-Benz GLC F-Cell

Det beste fra to verdener

En ny type nullutslippsbil nærmer seg lansering, og nå har flere medier prøvekjørt Mercedes-Benz GLC F-Cell.

NY GLC: Karosseriet er det samme som denne, men GLC skal på sikt bli å få som ladbar og fyllbar i samme pakke. Foto: Jamieson Pothecary
NY GLC: Karosseriet er det samme som denne, men GLC skal på sikt bli å få som ladbar og fyllbar i samme pakke. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Selv om batterielektriske biler – altså elbiler med et batteri som energilager – har tatt Norge med storm, snakker bilbransjen fortsatt mye om hydrogenelektriske biler.

Her finner vi en eller flere tanker med hydrogen som energilager, der hydrogenet omdannes til elektrisitet som driver bilen fremover med en eller flere elmotorer.

Men hva er mest hensiktsmessig? Ja takk, begge deler fortalte Mercedes-Benz for et års tid siden, da de viste frem deres GLC F-Cell Hybrid konseptbil.

Og bare så du ikke går glipp av detaljene, tilleggsbetegnelsen hybrid er viktig.

Som ladbar hybrid

Mercedes hadde nemlig den gangen satt inn det samme 9,3 kWh store batteriet som de til nå har hatt i den ordinære bensinhybriden, GLC 350e.

Forskjellen var altså kun at de hadde byttet ut bensinmotoren med hydrogendrift, og vips, de hadde laget en bil som går på strøm – uansett om du lader den fra stikkontakten, eller fyller den med hydrogen.

Rekkeviddeangsten var borte, og bilen ville ta noen få minutter å fylle – om nødvendig.

En realitet

Nå har Mercedes vist frem en videreutviklet bil for en gruppe journalister. Egenskapene er strukket ytterligere, og bilen har nå fått en brenselcelle som er 25 prosent lettere, 30 prosent mindre, og 40 prosent sterkere enn konseptbilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer