Det ble Porsche Macan

Det meget opplagte ordspillet er oppbrukt. Synd, for så mye mer å si er det ikke.

Skissen viser sannsynligvis altfor store hjul. Det var imidlertid ikke det som overrasket oss, men navnet: Porsche Macan. Foto: Porsche
Skissen viser sannsynligvis altfor store hjul. Det var imidlertid ikke det som overrasket oss, men navnet: Porsche Macan. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva det dreier seg om? Jo, om en skisse av en SUV med umiskjennelige Porsche-linjer, og om en lakonisk pressemelding fra nettopp Porsche der de, antakelig med et megetsigende smil i barten, annonserer at bilen skal hete Macan.

Vi tok feil

Vi har dermed, i likhet med en mengde andre motorjournalister, tatt grundig feil. Det var nemlig nesten vedtatt som en sannhet at den nye SUV-en fra Porsche, som blir mindre enn Cayenne, skulle hete Cajun, som vi blant annet har skrevet her.

Tydeligvis er vi, som så mange andre, blitt lurt av prosjektnavnet internt hos Porsche, som ble nevnt av VW-konsernsjef Martin Winterkorn i sin tid.

Det morsomme er at de peker på at dette navnet er valgt med omhu fordi de ønsket et modellnavn som låter bra på mange språk og dialekter. Da tydeligvis unntatt norsk.

Her er nye Porsche 911!

Femte modell

Macan blir den femte Porsche-modellen. Den er et ledd i en ekspansjonsstrategi, kalt Strategy 2018, som på sikt skal bidra til å doble salget av Porsche i verden. Macan vil være basert på samme plattform som Audi Q5 og blir dermed relativt kompakt, men ingen småbil. Uttrykket "baby-Cayenne", som tidligere er blitt brukt, er nok overdrevet. Vi regner med at den får en posisjon i modellrekken tilsvarende den BMW X3 har i forhold til X5. Macan vil dermed passe bedre for de som synes, med rette, at Cayenne er vel stor og uhåndterlig i tettbygde strøk.

Pur Porsche-opplevelse til halv pris!

Vil du også bli lurt? Se video:


Gir nye arbeidsplasser

Nye Porsche Macan skal produseres fra 2013. Til det formålet utbygges anleggene i Leipzig kraftig - en investering på en halv milliard Euro er øremerket prosjektet - og Porsche kommer dermed til å skape over 1.000 nye arbeidsplasser på såkalt mellomlang sikt.

Tiger

Hva Macan betyr? Jo, ifølge produsenten er det avledet av det indonesiske (?) ordet for tiger. Dermed mener Porsche å ha navn som passer bra for hver av sine modeller: Cayenne som er sterkt og skarpt (krydderet, altså), Cayman som er snappy (forslag til norsk fullstendig oversettelse mottas med takk), og agil, Boxster som har boksermotor og er en roadster og Panamera som er mer enn en Gran Turismo og som ville kunne vinne langdistanseracet Carrera Panamericana (sic!).

Så er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på bilder og informasjon. DinSide følger opp med mer.

Les også: Dette er entusiastenes Panamera

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer