Det er tid for promillesjekk

Litt for tørst i går? Sjekk hva du kan tenkes å ha i promille nå.

Du vil kanskje bli overrasket når du finner ut hvor lenge du bør vente med å kjøre. Foto: Colourbox
Du vil kanskje bli overrasket når du finner ut hvor lenge du bør vente med å kjøre. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har kalkulatorer for det meste. Også en alkoholforbrenningskalkulator. Den kan være nyttig i juledagene, så vi benytter derfor anledningen til å trekke den opp igjen nå.

Kalkulatorens store svakhet er at den krever en viss hukommelse. Du må huske hva du drakk kvelden i forveien, og alkohol gjør som kjent at korttidshukommelsen svekkes. Likevel er det en del man kan gjøre for å rekonstruere det lystige laget. Har man vært på byen har man kanskje regningen i lomma, eller man kan sjekke kredittkortet. Din bedre halvdel som irriterte seg over drikkingen husker nok også ganske godt hva du drakk kvelden i forveien. Hjemme kan man telle antall ledige plasser i pilskassa på kjøkkenet, måle gjenværende mengde i cognac-flaska eller telle opp tomflasker i panteposen eller på gresset i hagen (Ja, gress. Det er jo ikke snø selv om det er jul).

Ingenting av dette er helt trygt, men kan i hvert fall bringe deg et skritt nærmere sannheten.

Før du sjekker!

Før du bruker kalkulatoren bør du lese denne saken på Sosial- og helsedirektoratets nettsider. Artikkelen anbefales siden den er både informativ og morsom, temaets alvorsgrad tatt i betraktning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer