Spår tidenes ulykkessommer i båt

- Det kan bli en stygg sommer

Forsikringsbransjen er enig med seg selv. Nå tror de 2020 kan bli tidenes verste ulykkessesong.

GIKK NED: I 2006 berget redningsskyta Odd Godager to mann i en defekt gummibåt, da en splitter ny 12 millioners «Fairline 58» forliste etter grunnstøting utenfor Arendal. Nå advarer forsikringsbransjen mot flere slike tilfeller til sommeren. Foto: Redningsselskapet
GIKK NED: I 2006 berget redningsskyta Odd Godager to mann i en defekt gummibåt, da en splitter ny 12 millioners «Fairline 58» forliste etter grunnstøting utenfor Arendal. Nå advarer forsikringsbransjen mot flere slike tilfeller til sommeren. Foto: Redningsselskapet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi tror dessverre det blir flere skader i år.

Det sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige, og får støtte fra sine kolleger forsikringsbransjen. De mener dette i lys av den spesielle situasjonen vi nå befinner oss i.

På grunn av corona-pandemien, reiserestriksjoner og frykt for økt smitte, vil nordmenn stort sett ta ferien hjemme i Norge denne sommeren. Og da blir trolig sjøen et yndet reisemål for langt flere enn vanlig.

- Betydelig økt risiko

Det er blant annet meldt om rekordmange båtannonser på Finn.no i år, i en sesong der interessen får båt aldri har vært større.

- Det kan bli en stygg sommer på sjøen, bedyrer Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Kommunikasjonssjefen viser til at grunnstøtinger og utbetalinger går opp år for år. Og med enda flere urutinerte båtførere, frykter han at det blir tidenes skadesommer på vannet.

- Når man slipper ut mange urutinerte folk på sjøen, øker risikoen for ulykker betydelig. Det blir dessuten trangere, med mange båter og få steder å være. Det krever at man kan det man gjør, samtidig som man er edru, understreker Irgens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer