Test av Mercedes-AMG GT R

Det mest brutale Mercedes-AMG har å by på

Banebilen som er blitt noe vennligere for veien.

RAMP: Denne bilen er for øyeblikket verdens raskeste serieproduserte bakhjulstrekker rundt den fryktinngytende Nürburgring. Foto: Rune M. Nesheim
RAMP: Denne bilen er for øyeblikket verdens raskeste serieproduserte bakhjulstrekker rundt den fryktinngytende Nürburgring. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AMG. En rar bokstavkombinasjon som klinger ekstra godt i noens ører.

Bokstavene som egentlig forteller om et sted og to kameraters etternavn, men som er blitt Mercedes sin måte å fortelle omverdenen om at «her kommer det noe rått».

AMG holder fortsatt til i egne lokaler i Affalterbach og skreddersyr de mest brutale bilene til Mercedes.

GT er den eneste bilen som er bygget fra bunnen hos AMG. Da blir den akkurat så sprek og morsom som AMG mener en sportsbil skal være.

De topper programmet med en illsint R. Akkurat nå, er den det mest kompromissløse som kan trilles ut fra en Mercedes-AMG-forhandler.

Den er løselig basert på baneversjonen GT3 og akkurat nå har den banerekorden for standardbiler med bakhjulstrekk på Nürburgring med tiden 7:10:92.

Den ser så sint og brutal ut at den nesten mangler sidestykke og er en bil der man alltid vil finne lange lyse hår i setene.

Vi setter oss dypt ned i de syltynne AMG Performance stolene. De kan justeres i bredde, lengde og høyde med knapper, trangt plassert mellom kanal og sete.

Det passe tykke men litt for store rattet trekkes godt tilbake med en knapp. Sittestillingen er litt kult liggende, med mindre du er lenger enn 190 cm. Prøver du å justere setet lenger bakover, vippes ryggen opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer