Det raskeste vinterdekket?

Dekket er mer beregnet på Mellomeuropa enn Norge, men er også tilgjengelig på norske markedet.

Det raskeste vinterdekket?
Publisert
Sist oppdatert

Reglene for hvilke hastighetsmerking du kan bruke på vinterdekk er slik at uansett hvor rask bilen din er, er du ikke forpliktet til å ha høyere hastighetsmerking enn Q (160 kilometer i timen). På sommerdekk skal du ha dekk med hastighetsmerking tilsvarende bilens toppfart.

Kommer etter

Dette har resultert i at utviklingen av vinterdekk ligger etter sommerdekkene, inntil Nokian nå lanserer et vinterdekk med hastighetsmerking W (270 kilometer i timen). Dette dekket er i dimensjonen 235/50-18. Det passer med andre ord ikke til hva som helst, men er beregnet på store utgaver av Mercedes, BMW og Audi.

Grunnen til at dekket tåler den høye hastigheten er i hovedsak at det har en hardere gummiblanding enn andre dekk. Ulempen med hard gummiblanding er redusert friksjon på snø og is, men det er antagelig ikke de viktigste egenskapene for de som føler behov for å ha disse hjulene. Prisen i Norge er i skrivende stund noe usikker, men rundt 3.700 kroner per stykk er i følge importøren ikke langt fra sannheten.

Det nye dekket leveres også i mer moderate dimensjoner, men ikke med lavere hastighetsmerking enn T (190 kilometer i timen).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer