Det summes om BMWs Y-serie

Krysning mellom X og Z - eller noe helt annet...?

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 2001 BMW viste frem en konseptbil ved navn X Coupé. Karosseriet var av typen liten sportskupé, men den så litt snodig ut - litt høyreist til å være sportsbil og litt rotete i linjeføringen.

X5-basert kupé

Bare det å ha basert en slik bil på et X5-chassis virker som en halvskrullete (i beste fall) idé, og det kom da heller ikke noen produksjonsbil ut av forsøket - med mindre man anser BMW X6 for å være en fjern etterkommer med et par av X Coupés gener i seg.

X.....Z

Men nå summer det av rykter på Internett, mange visstnok basert på "innsider"-informasjon. De går ut på at BMW ikke har gitt opp å krysse X (som i X1, X3 osv.) og Z (som i Z4) -konseptene. Det kunne bli en ny klasse - en slags Missing Link med bokstaven Y som betegnelse - logisk nok, i og med at den ligger mellom X og Z.

Heller M-Zero

La oss håpe at den første modellen i den nye klassen - hvis den skulle bli realisert - vil få en mer harmonisk design enn konseptet fra 2001. Uansett er det vanskelig å forestille seg en vakker krysning av X6 og Z4. Vi ville foretrekke å tenke fra scratch, slik Maël Oberkampf gjorde da han drømte frem M-Zero. En Y3 som så slik ut ville i hvertfall ikke vi ha noe i mot. Her er to bildeserier - se og døm selv!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer