Det summes om BMWs Y-serie

Krysning mellom X og Z - eller noe helt annet...?

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 2001 BMW viste frem en konseptbil ved navn X Coupé. Karosseriet var av typen liten sportskupé, men den så litt snodig ut - litt høyreist til å være sportsbil og litt rotete i linjeføringen.

X5-basert kupé

Bare det å ha basert en slik bil på et X5-chassis virker som en halvskrullete (i beste fall) idé, og det kom da heller ikke noen produksjonsbil ut av forsøket - med mindre man anser BMW X6 for å være en fjern etterkommer med et par av X Coupés gener i seg.

X.....Z

Men nå summer det av rykter på Internett, mange visstnok basert på "innsider"-informasjon. De går ut på at BMW ikke har gitt opp å krysse X (som i X1, X3 osv.) og Z (som i Z4) -konseptene. Det kunne bli en ny klasse - en slags Missing Link med bokstaven Y som betegnelse - logisk nok, i og med at den ligger mellom X og Z.

Heller M-Zero

La oss håpe at den første modellen i den nye klassen - hvis den skulle bli realisert - vil få en mer harmonisk design enn konseptet fra 2001. Uansett er det vanskelig å forestille seg en vakker krysning av X6 og Z4. Vi ville foretrekke å tenke fra scratch, slik Maël Oberkampf gjorde da han drømte frem M-Zero. En Y3 som så slik ut ville i hvertfall ikke vi ha noe i mot. Her er to bildeserier - se og døm selv!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.