Vinterferie

Det tar 30 sekunder

Vinterferien byr ofte på overraskelser i form av snø og kulde. Her er fire enkle tips som redder deg når nøden er størst.

KULDEGRADER: Opplever du av og til at ladeluka eller døra på bilen har fryst fast? Da bør du ta en titt på dette trikset. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien er i gang og de neste to ukene drar mange opp i vinterfjellet. Plutselig dukker det opp utfordringer som gjør at bilen ikke lenger er samarbeidsvillig. Det kan være alt fra frossen ladeluke til at bilen nekter å starte.

Triksene for at livet med bilen i vinterkulda skal bli enklere er mange. Vi har plukket ut de fire beste. De kan gjøre de neste dagene og ukene med bilen litt bedre.

Slipper å skrape

Hver morgen er det mange som sliter med å få bilrutene fri for is. I kulda kan den være skikkelig vanskelig å fjerne. Få isskraper klarer jobben.

Løsningen er så enkel som å dra til nærmeste rekvisitabutikk og kjøpe seg et spesielt trekk til å legge over frontruta. Det trekker ikke til seg fuktighet, koster bare fra en hundrelapp, tar 30 sekunder å legge på og enda kortere tid å ta av igjen.

Frontruta er fri for is, du har god sikt, unngår å kjøre på noen og slipper ei saftig bot fra politiet for uforsvarlig kjøring.

Tiner ladeluka

Tidligere var det ofte dørlåsene på bilen som frøs i kulde. Nå har de fleste biler låser som åpner og lukker med en trykk på en knapp og problemet er løst. Nå er det ladelukene til elbilen som er problemet. Mange modeller sliter med luker som fryser fast og ikke lar seg åpne. Da står du der uten å få ladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer