Det verste er ikke is

Tør du? Vintersyklist-tipsene fra en som gjør det selv.

VINTERSYKLIST: Vi kan drømme om vinterhvite veier, tomme for biler og sporete snø. Men vintersyklisten møter vel så ofte nattsvart asfalt med en og annen isflekk. Skal du la de dystre utsiktene skremme deg? Foto: THOMAS STRZELECKI
VINTERSYKLIST: Vi kan drømme om vinterhvite veier, tomme for biler og sporete snø. Men vintersyklisten møter vel så ofte nattsvart asfalt med en og annen isflekk. Skal du la de dystre utsiktene skremme deg? Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember i fjor prøvde Dinsides journalist Thomas Strzelecki seg som vintersyklist for første gang, og ble overrasket: Vintersykle til jobb. For det er ikke så skummelt som mange synes å tro.

Mer om hva som skal til for å få flere til å sykle til jobben året rundt

Selv har jeg syklet året rundt de siste fire-fem årene. Ikke som treningssyklist, men som vanlig jobb-pendler uten ambisjoner om å slå verken egne eller andres rekorder.

Sykling er rett og slett den raskeste og mest effektive måten å komme seg fra A til B på i en overfylt (i norsk sammenheng) storby som Oslo.

Men også andre steder i landet har sykling under alle forhold slått an. Det viser ikke minst erfaringene fra Alta.

Som ildsjelen Gjermund Abrahamsen Wik sier:

Det er ytterst få dager - selv langt der oppe i nord - som det ikke er mulig å sykle.

Men det skal innrømmes at det ikke går like fort som om sommeren, og det sier seg jo selv at det ikke er like behagelig å legge ut på sykkelen en dag med blåst, snøføyke og minus ti som en skyfri sommermorgen med 15-20 grader i lufta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer