Detroit Electric SP:01

For mange er de nye, men merket er eldre enn de fleste. Nå står elbilmerket opp fra de døde.

Sett den før, sier du? Dengang stod det Tesla eller Lotus på den. Nå er det Detroit Electric som pryder emblemet.  Foto: Produsenten
Sett den før, sier du? Dengang stod det Tesla eller Lotus på den. Nå er det Detroit Electric som pryder emblemet. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den utvilsomt mest solgte Tesla her til lands er Tesla Roadster. Du kan knapt gå en tur i hovedstaden uten å se et eksemplar, eller to. Nå har Tesla stoppet produksjonen av den populære Roadster, men den enes død, den andres brød, heter det. Velkommen til Detroit Electric.

Her er VW's første elbil

Gammel traver

Detroit Electric er et gammelt bilmerke som stammer tilbake til det tidlige 1900-tallet. Som navnet tilsier, så stammer de fra Detroit, og det er også der de i sin tid produserte rundt 13.000 elektriske biler på den tiden. Nå er det blåst liv i det gamle merket, og Detroit Electric skal produsere en elbil som minner svært mye om Tesla Roadster.

Dette sa vi etter prøvekjøringen av Tesla Roadster

Kjent sort

Sannheten er at begge har sitt opphav i Lotus Exige, en toseters sportsbil som er hyllet over det hele. Bilen frister naturligvis de som har et ønske om en sportslig bil, og gjerne de som i tillegg ønsker en elbil. Sistnevnte gruppe er gjerne pendlere som drar nytte av gratis bomring i kombinasjon med mulighet for å kjøre kollektivfeltet samt gratis parkering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer