Dette bekymrer oss mest i trafikken

Dårlig vedlikehold på topp over bekymringer i trafikken.

PÅ TOPP: Hull i veien og annet dårlig vedlikehold er det nordmenn bekymrer seg mest over. Gary Whitton / Shutterstock / NTB scanpix
PÅ TOPP: Hull i veien og annet dårlig vedlikehold er det nordmenn bekymrer seg mest over. Gary Whitton / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dårlig vedlikeholdte veier og møter mellom bilist og syklist, er det nordmenn er mest bekymret for når de ferdes i trafikken, viser en fersk undersøkelse fra NAF.

- Folks redsel for at dårlig vedlikehold kan føre til ulykker må tas på alvor, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF, i en pressemelding.

- Når veistandarden er dårlig øker faren for ulykker. Hull i veien, manglende merking, veiskuldre som har sklidd ut, dårlig skilting - listen er lang. Det er et enormt forfall på veiene våre, spesielt på fylkesveiene, sier Ryste, som mener undersøkelsen bør få politikerne til å åpne øynene.

Ryste mener mange av de tingene som skaper mest bekymring enkelt kunne vært gjort noe med.

Om lag 1 av 3 (32 prosent) oppgir dårlig vedlikehold som en bekymring, tett fulgt av farlige situasjoner mellom bilister og syklister (31 prosent) og dårlig vintervedlikehold (30 prosent).

- Folk har behov for å komme seg frem uansett årstid. Nå om våren ser man hvordan vinteren herjer med veiene våre, og det blir enda tydeligere at vi trenger et robust veinett som er trygt året rundt, sier kommunikasjonssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer