Dette betaler vi milliarder for

Men du vet ikke hva pengene går til.

Glemmer du årsavgiften svir det, og det svir kanskje ekstra mye siden du ikke engang får vite hva pengene går til. Foto: Per Ervland
Glemmer du årsavgiften svir det, og det svir kanskje ekstra mye siden du ikke engang får vite hva pengene går til. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av den siste uken har Tollvesenet sendt krav om årsavgift til 3,3 millioner kjøretøy. Til sammen regner de med å få inn nesten 8 milliarder kroner på dette alene. Altså litt under halvparten av krisepakken som regjeringen lanserte tidligere i år.

Og det koster enda litt mer å glemme og betale regninga. Så uansett hvor vondt det gjør i lommeboka, er nok ikke utsettelse den rette medisinen.

Allikevel estimerer Tollvesenet at syv til åtte prosent kommer til å glemme å betale avgiften innen fristen.

Er du en av de som slipper unna?

Kan øke med over 50 prosent

- Man får et purregebyr på 250 kroner dersom avgiften ikke betales innen forfall. Dersom heller ikke dette blir betalt vil man få et varsel om avskilting, sier avdelingsdirektør for innkrevnings- og regnskapsavdelingen i Tollvesenet, Esben Wølner, til DinSide Motor.

Videre koster det 900 kroner dersom man stoppes i kontroll uten å ha betalt, og deretter velger å betale avgiften på stedet. Dersom skiltene klippes og må hentes på trafikkstasjonen er gebyret på 1.200 kroner.

Vil man fortsette å kjøre lovlig, må man deretter betale full årsavgift. I verste fall kan derfor årsavgiften koste deg 4190 kroner dersom du har en bensin- eller dieseldreven personbil med fabrikkmontert partikkelfilter - og du glemmer å betale avgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer